Brazilijos sostinėje J. Bolsonaro šalininkai susirėmė su policija

Brazilijos sostinėje netoli policijos būstinės pirmadienį įvyko saugumo pareigūnų ir kadenciją baigiančio šalies prezidento Jairo Bolsonaro šalininkų susirėmimas, teisėsauga panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.

Brazilijos sostinėje netoli policijos būstinės pirmadienį įvyko saugumo pareigūnų ir kadenciją baigiančio šalies prezidento Jairo Bolsonaro šalininkų susirėmimas, teisėsauga panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijos sostinėje netoli policijos būstinės pirmadienį įvyko saugumo pareigūnų ir kadenciją baigiančio šalies prezidento Jairo Bolsonaro šalininkų susirėmimas, teisėsauga panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 10:19 AM

Susirėmimas Brazilijoje kilo po pastarojo meto protestuose dalyvavusio autochtonų vado Jose Acacio Serere Xavante arešto. Federalinis Aukščiausiasis Teismas (STF) nurodė sulaikyti jį 10 dienų dėl kaltinimų, kad jis kelia grėsmę „demokratinei įstatymo viršenybei“.

Teisėsaugos pareigūnai protestuotojus, kurie buvo apsiginklavę lazdomis ir svaidė akmenis, vaikė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis, matė naujienų agentūros AFP fotografas.

Pasak pareigūnų, susirėmimai kilo kai kuriems demonstrantams pabandžius įsilaužti į policijos kompleksą ir išvaduoti J. A. Serere Xavante.

Miesto centre buvo užpulti ir padegti keli automobiliai ir autobusai.

Maždaug 23 val. vietos (antradienį 4 val. Lietuvos) laiku, praėjus daugiau kaip dviem valandoms nuo susirėmimų pradžios, Brazilijos teisingumo ministras Andersonas Torresas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „viskas bus ištirta ir išaiškinta“. Jis pridūrė, kad padėtis „normalizuojasi“.

Imdamiesi prevencinių priemonių pareigūnai nurodė uždaryti svarbią gatvę ir sustiprinti saugumą viešbutyje, kur yra apsistojęs išrinktasis prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.

Pirmadienį 77 metų kairiųjų atstovas L. I. Lula da Silva gavo oficialų „diplomą“, skelbiantį jį Brazilijos prezidento rinkimų, vykusių spalio 30 dieną, nugalėtoju. Taip oficialiai baigėsi visuomenę itin skaldžiusi rinkimų kova tarp jo ir dešiniajam sparnui priklausančio J. Bolsonaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.