Senegale per autobuso katastrofą žuvo 40 žmonių

Senegalo centriniame Kafrino regione naktį magistraliniame kelyje susidūrus dviem autobusams žuvo 40 žmonių ir 85 buvo sužeisti, sekmadienį pranešė vyriausybė.

Senegalo centriniame Kafrino regione naktį magistraliniame kelyje susidūrus dviem autobusams žuvo 40 žmonių ir 85 buvo sužeisti, sekmadienį pranešė vyriausybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Senegalo centriniame Kafrino regione naktį magistraliniame kelyje susidūrus dviem autobusams žuvo 40 žmonių ir 85 buvo sužeisti, sekmadienį pranešė vyriausybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2023, 5:04 PM

Įvykio nuotraukose matyti visiškai suknežintas balto autobuso priekis, o aplink medžiais apsodintą avarijos vietą išmėtytos krauju aptaškytos sėdynės, asmeniniai daiktai ir batai.

Ekspertai teigia, kad Senegale eismo nelaimės yra dažnas reiškinys, daugiausia dėl vairuotojų klaidų, prastų kelių ir nusidėvėjusių transporto priemonių, tačiau pastaroji nelaimė tapo viena didžiausių pastaraisiais metais.

Vyriausybės pareiškime skelbiama, kad nuo pirmadienio tris dienas bus skelbiamas nacionalinis gedulas, o vėliavos visoje šalyje bus nuleistos iki pusės stiebo.

Prezidentas Macky Sallis sekmadienį aplankys katastrofos vietą netoli Sikilo kaimo, sakoma pranešime.

M. Sallis tviteryje rašė, kad pasibaigus nacionalinio gedulo laikotarpiui bus surengtas vyriausybės posėdis, kuriame bus „imtasi griežtų priemonių dėl kelių eismo saugumo“.

2020 metų spalio mėnesį vakarų Senegale autobusui susidūrus su sunkvežimiu-šaldytuvu žuvo mažiausiai 16 žmonių ir dar 15 buvo sužeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?