Dėl J. Bolsonaro – suirutė: kol vieni skelbia, kad išrašytas iš ligoninės, žmona tikina priešingai

​Buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro su pilvo skausmais buvo paguldytas į ligoninę Floridoje, pranešė jo žmona. Kiek anksčiau skelbta, jog po trumpo buvimo ligoninėje jis buvo iš jos išrašytas.

Buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras po trumpo buvimo išrašytas iš ligoninės Floridoje. Tai pirmadienio vakarą tvitreyje pranešė pats J. Bolsonaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras po trumpo buvimo išrašytas iš ligoninės Floridoje. Tai pirmadienio vakarą tvitreyje pranešė pats J. Bolsonaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Encore Resort at Reunion“ – J. Bolsonaro laikinoji rezidencija.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
„Encore Resort at Reunion“ – J. Bolsonaro laikinoji rezidencija.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 8:36 AM, atnaujinta Jan 10, 2023, 3:12 PM

Buvęs Brazilijos prezidentas į ligoninę Orlando mieste Floridoje buvo paguldytas netrukus po jo šalininkų riaušių gimtinėje. Anot Brazilijos laikraščio „O Globo“, J.Bolsonarą kamavo stiprūs pilvo skausmai.

2018 m. jis buvo subadytas peiliu ir nuo to laiko kartais kovoja su pilvo skausmais. Buvęs kariškis tada tęsė kovą iš ligoninės, o po mėnesio buvo išrinktas prezidentu. Nuo tada J.Bolsonaras ne kartą buvo gydomas ligoninėje – ir 2019-ųjų pradžioje, kai pradėjo kadenciją.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ Michelle Bolsonaro patvirtino, kad jos vyras yra stebimas dėl diskomforto pilvo srityje.

Pirmadienio vakarą tvitreyje pats J. Bolsonaras rašė, jog po trumpo buvimo yra išrašytas iš ligoninės Floridoje. 

Šeimai artimas šaltinis tvirtino, kad jo būklė nekelia nerimo.

J.Bolsonaro iš Brazilijos į Jungtines Valstijas išvyko maždaug prieš 10 dienų. Praėjusią savaitę jis atsisakė dalyvauti valdžios perdavime prezidentui Luizui Inácio Lula da Silvai.

Atvykęs į JAV likus maždaug 48 valandoms iki L. I. Lula da Silvos inauguracijos, jis apsistojo nekilnojamojo turto objekte, kuris, kaip pranešama, priklauso profesionaliam mišrių kovos menų kovotojui.

Sekmadienį J. Bolsonaro šalininkai šturmavo valdžios institucijas Brazilijos sostinėje Brazilijoje. Saugumo pajėgoms tik po kelių valandų pavyko suvaldyti situaciją.

Pirmadienį Rosangela ir Wellingtonas iš San Paulo užsuko į rezidenciją „Encore Resort at Reunion“ ir nusifotografavo prie laikinosios J.Bolsonaro rezidencijos.

Jiems tai buvo tarsi apsilankymas turistų lankomoje vietoje. Jie iššoko iš automobilio ir šypsodamiesi fotografavosi, pozavo.

Netrukus prie jų priėjo portugalų kalba kalbantis gyvenamosios vietos gyventojas ir paprašė nestatyti automobilio prie gatvės. Tačiau jam nekliudė tai, kad jie fotografuojasi.

Bendruomenė yra uždara, tačiau saujelei žurnalistų buvo leista įeiti pro šoninius vartus, o brazilai įvažiavo savo automobiliais ir pasistatė automobilius šalia namų.

Kita keturių brazilų grupė jau daugiau nei valandą sėdi ant šaligatvio prie namo. Jie nieko nematė ir taip pat nesitiki nieko pamatyti. Jie paprasčiausiai nori pasėdėti ir pasijusti esantys šalia J.Bolsonaro, nors jo šiuo metu rezidencijoje nėra.

„Kalbamės ir prisimename dalykus iš Brazilijos“, – sako viena moteris. Šalia jos stovėjo nedidelė vaza su gėlėmis.

Klausimai dėl vizų

JAV prezidentas Joe Bidenas susiduria su savo partijos narių spaudimu pašalinti J.Bolsonaro iš šalies.

„J.Bolsonaro neturėtų būti Floridoje, – CNN sakė demokratų atstovas Joaquinas Castro. – Jungtinės Valstijos neturėtų būti prieglobstis šiam autoritarui, kuris įkvėpė vidaus terorizmą Brazilijoje. Jis turėtų būti išsiųstas atgal į Braziliją.“

Kita Kongreso demokratė Alexandria Ocasio-Cortez „Twitter“ paskyroje paragino JAV nustoti teikti prieglobstį J.Bolsonaro Floridoje.

JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas pirmadienį pareiškė, kad JAV iš Brazilijos vyriausybės negavo jokio oficialaus prašymo, susijusio su J.Bolsonaro viza.

2018 m. rugsėjo mėn. per rinkimų kampanijos mitingą Minas Žeraiso valstijoje J.Bolsonaro buvo subadytas peiliu. Vėliau tais pačiais metais jis laimėjo rinkimus.

Spalio mėn. po nesutarimų kupinos kampanijos jis nežymiai pralaimėjo buvusiam prezidentui L. I. Lulai da Silva, kuris siekė būti perrinktas.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas