Buvusi JAV ambasadorė JT N. Haley ketina dalyvauti JAV prezidento rinkimuose

Buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Nikki Haley, anot žiniasklaidos, netrukus ketina paskelbti apie savo dalyvavimą 2024 metų prezidento rinkimuose. Respublikonė apie savo kandidatavimą oficialiai paskelbs renginyje Čarlstone Pietų Karolinos valstijoje vasario 15 dieną, be kita ko, pranešė stotis CNN, remdamasi su planais susipažinusiais asmenimis.

 Nikki Haley.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nikki Haley.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 10:04 PM

51-erių N. Haley būtų pirmoji žinoma kandidatė, vadinamuosiuose pirminiuose partijos rinkimuose mesianti iššūkį buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Šis jau paskelbė apie savo kandidatavimą.

Respublikonė, prezidentaujant D. Trumpui, nuo 2017 metų sausio iki 2018 metų pabaigos buvo šalies ambasadorė JT, o 2011–2017 metais Pietų Karolinos gubernatorė – pirmoji moteris šiose pareigose. Užimdama JT ambasadorės postą, N. Haley buvo žinoma kaipo tvirta JAV interesų užsienyje gynėja.

Dėl N. Haley kandidatūros buvo spėliojama jau kelis mėnesius. „Atėjo metas naujai kartai. Metas naujai vadovybei“, – rašė ji neseniai tviteryje. Respublikonai per septynerius pastaruosius prezidento rinkimus iš aštuonerių gavo mažiau balsų už demokratus, teigė ji interviu „Fox News“. Esą atėjo metas kažkam, kas laimėtų.

Anot pranešimų, N. Haley neseniai paskambino buvusiam savo vadovui, kad informuotų jį apie savo ketinimus. „Ji paskambino man ir pasakė, jog tai mielai svarstytų. Aš pasakiau: „Turėtum tai daryti“, – pokalbį prisiminė D. Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.