Sakartvelo valdžia nemato priežasčių perkelti M. Saakašvilį į reanimaciją

Sakartvelo teisingumo ministras Ratis Bregadzė mano, kad nėra objektyvių priežasčių perkelti buvusį šalies prezidentą Michailą Saakašvilį į reanimacijos skyrių.

M.Saakašvilis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Saakašvilis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-02 10:14

Jis tai pareiškė trečiadienį per spaudos konferenciją Tbilisyje, praneša portalas „ekhokavkaza.com“.

Žinybos vadovas apkaltino radikalią šalies opoziciją destruktyviais veiksmais. Pasak R. Bregadzės, „siekdama išsaugoti savo politinį gyvybingumą“, ji politizuoja M. Saakašvilio sveikatos būklės klausimą ir juo manipuliuoja.

Ministras teigė, kad kampanija už eksprezidento perkėlimą į reanimaciją siekiama formuoti klaidingą politiko būklės suvokimą visuomenėje ir dirbtinai aštrinti emocinį foną.

„Gydymo klausimais mums patikima medicinos personalo nuomonė, o ne nepagrįsti politiškai motyvuotų asmenų pasisakymai, kuriais siekiama klaidinti visuomenę. Vakar paskelbtame klinikos „Vivamed“ direktoriaus pareiškime sakoma, kad pacientas neturi rijimo sutrikimų ir jam niekas netrukdo valgyti“, – cituoja ministrą agentūra IPN.

Anot R. Bregadzės, nuteistajam buvo pasiūlytas parenterinis maitinimas, kurio jis kategoriškai atsisako, teigdamas, kad su tokiu maitinimu sutiktų tik tuo atveju, jei būtų perkeltas į reanimacijos skyrių.

„Paciento fiziologiniai parametrai išlieka normalūs. Net masės indeksas neatitinka gydymo intensyviosios terapijos skyriuje parametrų, o tai galiausiai reiškia, kad nėra objektyvių priežasčių perkelti M. Saakašvilį į reanimaciją“, – sakė ministras.

Vasario 1 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis per spaudos konferenciją parodė M. Saakašvilio nuotraukų ir apkaltino Sakartvelo valdžią viešu jo kankinimu ir žudymu.

2004–2013 m. m. M. Saakašvilis dvi kadencijas paeiliui ėjo Sakartvelo prezidento pareigas. 2015–2016 m. m. jis vadovavo Odesos srities administracijai, o nuo 2020 metų birželio buvo Ukrainos reformų vykdomojo komiteto pirmininkas. M. Saakašvilis turi Ukrainos pilietybę.

2021 metų spalio 1 d. politikas grįžo į Sakartvelą, kur iškart buvo suimtas. Tada šalies prokuratūra iškėlė jam dar vieną baudžiamąją bylą – šįsyk dėl neteisėto sienos kirtimo. Anksčiau jam jau buvo iškeltos kelios baudžiamosios bylos.

Pasak M. Saakašvilio advokatų, politikui diagnozuotos demencija ir tuberkuliozė, įtariama dar keliolika susirgimų.

Lapkričio pabaigoje pasirodė pranešimų, kad M. Saakašvilio organizme rasta arseno pėdsakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.