Brazilijos prezidentas Lula išvyko oficialaus vizito į Kiniją

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva vyksta į Kiniją kelių dienų vizito, antradienį pranešė Brazilijos naujienų svetainė G1.

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 6:08 PM

Pasak žiniasklaidos pranešimų, trečiadienį Lula atvyks į Šanchajų, o penktadienį Pekine planuoja susitikti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

Abi šalys priklauso ekonomiškai galingiausių pasaulio valstybių grupei G20. Kinija yra svarbiausia Brazilijos, didžiausios Lotynų Amerikos šalies, prekybos partnerė ir vienas svarbiausių užsienio investicijų šaltinių.

„Vizitas į Kiniją žada būti viena iš strategiškai svarbiausių Lulos užsienio kelionių jo kadencijos pradžioje“, – rašė Brazilijos naujienų agentūra „Agência Brasil“.

Lula pradėjo eiti pareigas sausio 1 dieną.

Tikėtina, kad darbotvarkėje taip pat bus tebesitęsiančios Rusijos invazijos į Ukrainą aptarimas. Sausio mėnesį Lula pasiūlė tarptautinį tarpininkavimą siekiant užbaigti karą per „taikos klubą“, kuriam priklausytų ir Kinija, ir Brazilija.

Praėjusią savaitę Ukraina kategoriškai atmetė Brazilijos pasiūlymą Ukrainai atsisakyti pretenzijų į Rusijos 2014 metais okupuotą Krymo pusiasalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.