Baltarusijos opozicija paskelbė, kuo gali sirgti A. Lukašenka

Vienas Baltarusijos opozicijos lyderių Pavelas Latuška, remdamasis Liaudies antikrizinės administracijos duomenimis, pareiškė, kad Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka serga sunkia virusine infekcija, pažeidžiančia širdies raumenį.

A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 1:13 PM

„Remiantis kai kuriais gaunamais duomenimis, A.Lukašenka serga infekciniu-alerginiu miokarditu“, – savo kreipimesi pažymėjo P.Latuška, tačiau tikslaus informacijos šaltinio neatskleidė.

Infekcinis-alerginis miokarditas – tai uždegiminis širdies raumens pažeidimas, atsirandantis reaguojant į infekciją. Infekcinio-alerginio miokardito simptomai yra dusulys, bloga savijauta, pagreitėjęs širdies plakimas, širdies skausmas, vidutinio sunkumo sąnarių skausmas.

Pirmadienį vienas Rusijos Valstybės Dūmos deputatas patvirtino, kad A.Lukašenka serga. Jis pažymėjo, kad žino diagnozę, ir pridūrė, kad tai nėra koronavirusas.

Dūmos Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Konstantinas Zatulinas Rusijos leidiniui „Podyom“ sakė, kad žino, kuo serga A.Lukašenka, tačiau diagnozės neįvardijo.

„Nieko ten antgamtiško nėra, tai ne kovidas. Žmogus tiesiog susirgo. Nepaisant to, kad žmogus susirgo, jis laikė savo pareiga atvykti į Maskvą, o tos pačios dienos vakare surengė renginius Minske. Jam tikriausiai reikia šiek tiek pailsėti, štai ir viskas, – sakė deputatas.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja savo ruoštu pareiškė, kad reikia būti pasiruošus visiems scenarijams.

„Apie diktatoriaus A.Lukašenkos sveikatą sklando daug gandų. Mums tai reiškia tik viena: turime būti gerai pasirengę visiems scenarijams. Pasukti Baltarusiją demokratijos keliu ir neleisti Rusijai kištis. Mums reikia, kad tarptautinė bendruomenė būtų aktyvi ir greita“, – savo tviteryje rašė S.Cichanouskaja.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.