Į 2024 metų JAV prezidento rinkimus įsitraukia respublikonas Timas Scottas

Pietų Karolinos senatorius Timas Scottas pirmadienį paskelbė savo kandidatūrą tapti pirmuoju juodaodžiu respublikonu JAV prezidentu ir pažadėjo kovoti už tai, kad būtų sugrąžintas amerikietiškas gyvenimo būdas, kuriam, pasak jo, kelia pavojų Joe Bideno demokratai.

Timas Scottas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Timas Scottas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 8:46 PM, atnaujinta May 29, 2023, 12:17 PM

57-erių metų T. Scottas į kampaniją atsinešė įkvepiančią savo gyvenimo istoriją – kilęs iš skurdaus gyvenimo nepilnoje tėvų šeimoje jis tapo vienu įtakingiausių šalies konservatorių.

Joe Bidenas ir radikalūs kairieji puola kiekvieną kopėčių laiptelį, kuris man padėjo kilti aukštyn, todėl šiandien skelbiu, kad kandidatuoju į Jungtinių Valstijų prezidentus“, – sakė jis džiūgaujantiems šalininkams savo gimtajame Šiaurės Čarlstono mieste.

„Matote, jie kėsinasi į mūsų amerikietiškas vertybes, mūsų mokyklas, ekonomiką ir saugumą. Bet aš su tuo nesutinku. Man tai nepatinka. Tai nepadės. Aš negaliu stovėti nuošalyje, kai tai daroma su Amerika“, – kalbėjo T. Scottas.

T. Scottas ištisus mėnesius važinėjo po valstijas, kurios laikomos svarbiausiomis, kad pirminėse varžybose įgautų pagreitį, pabrėždamas savo krikščionišką tikėjimą ir unikalią perspektyvą, nes yra vienintelis afroamerikietis respublikonų pusėje JAV Senate.

Jis prisijungė prie besiplečiančio būrio kandidatų, kurie tikisi įveikti lyderį Donaldą Trumpą, tačiau jam tenka nelengva užduotis prilygti buvusio prezidento pozicijai nacionaliniu mastu.

Naujausios apklausos rodo, kad T. Scotto palaikymas nesiekia nė dviejų procentų – nuo buvusio prezidento jis atsilieka vidutiniškai 54 procentiniais punktais.

Tarp kitų kandidatų yra pirmoji D. Trumpo ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley, buvęs Arkanzaso gubernatorius Asa Hutchinsonas, technologijų verslininkas Vivekas Ramaswamy ir pokalbių radijo laidų vedėjas Larry Elderis, pirmasis afroamerikietis, įsitraukęs į varžybas.

Tačiau kol kas labiausiai laukiamas pirminių rinkimų įvykis bus oficialus didžiausio D. Trumpo varžovo, Floridos gubernatoriaus Rono DeSantiso, pranešimas apie rinkimų kampaniją, jo laukiama trečiadienį.

Buvęs prezidentas, kuriam naudinga kandidatų minia, galinti išsklaidyti prieš D. Trumpą nusiteikusių rinkėjų balsus, savo socialinės žiniasklaidos platformoje palinkėjo T. Scottui sėkmės – ir tuo pat metu užsipuolė R. DeSantisą.

„Žmonių sparčiai daugėja, o Timas yra didelis žingsnis į priekį nuo Rono DeSanctimonious‘o (išvertus reiškia maždaug „Ronas Fariziejus“ – red.), kuris yra visiškai nerinktinas“, – sakė D. Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.