R. DeSantiso pasiskelbimą kandidatu JAV prezidento rinkimuose apkartino „Twitter“ trikdžiai

Ilgai lauktas Floridos gubernatoriaus Rono DeSantiso įsitraukimas į 2024 metų prezidento rinkimų kampaniją trečiadienį patyrė fiasko, nes dėl techninių nesklandumų sutriko tiesioginės „Twitter“ renginio, skirto jo kandidatūrai paskelbti, transliacijos pradžia.

R. DeSantiso pasiskelbimą kandidatu JAV prezidento rinkimuose apkartino „Twitter“ trikdžiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. DeSantiso pasiskelbimą kandidatu JAV prezidento rinkimuose apkartino „Twitter“ trikdžiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-25 14:53, atnaujinta 2023-05-29 12:17

Transliacija nutrūko dar ir dar kartą, nes platformos serveriai buvo akivaizdžiai perkrauti, ir daugelis iš 400 tūkst. vartotojų, kurie tikėjosi pasižiūrėti renginį, praleido momentą, kaip 44 metų konservatorius metė pirštinę respublikonų pirminių rinkimų lyderiui Donaldui Trumpui.

Po beveik pusvalandį trukusios sumaišties ir chaoso R. DeSantisas pagaliau pradėjo kalbėti, nors tai, kas turėjo būti džiaugsminga pradžia, prarado savo pakilumą, kol jam pavyko išdėstyti savo poziciją dėl respublikonų nominacijos.

„Kandidatuoju į Jungtinių Valstijų prezidentus, kad vadovaučiau mūsų didžiajam Amerikos sugrįžimui“, – sakė jis klausytojams, nors dešimtys tūkstančių jų jau buvo palikę tviterį.

Svetainei stengiantis atkurti renginio transliaciją, buvo girdėti, kaip jos savininkas Elonas Muskas, atsakingas už paslaugos kokybę, pažymėjo, kad „didžiulis prisijungusių žmonių skaičius“ lėmė, jog serveriai „šiek tiek įsitempė“.

Nors organizatoriai stengėsi pabrėžti renginio populiarumą – R. DeSantiso stovykla teigė, kad per vieną valandą internete surinko 1 mln. dolerių – prezidento Joe Bideno komanda greitai pasinaudojo trikdžiais ir tviteryje paskelbė nuorodą į lėšų rinkimo puslapį, pareikšdami: „Ši nuoroda veikia“.

D. Trumpas savo socialinėje platformoje „Truth Social“ juokavo, kad „mano raudonasis mygtukas yra didesnis, geresnis, stipresnis ir veikia“ – netiesioginė užuomina apie žodžių karą, kurį jis kadaise surengė su Šiaurės Korėjos diktatoriumi Kim Jong Unu.

Transliacija galiausiai įvyko ir truko daugiau nei valandą, tačiau techninės problemos vis kišo koją – nesėkmė, kuri, kaip buvo juokaujama, atspindi pastaruoju metu smukusį gubernatoriaus įvaizdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.