Rusijos žiniasklaida: Kremlius dar neatleido J. Prigožinui – FSB tyrimas dėl maišto tebevyksta

Rusijos dienraštis „Kommersant“ praneša, kad baudžiamoji byla dėl ginkluoto sukilimo organizavimo, kurios pagrindinis veikėjas yra „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas, nėra nutraukta ir vis dar tiriama Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) Tyrimų departamento.

 J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
 J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 10:57 AM, atnaujinta Jun 26, 2023, 10:59 AM

Tyrimas buvo pradėtas birželio 23 d., o apie būsimą baudžiamosios bylos J. Prigožinui nutraukimą po derybų su juo paskelbė Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka. Po derybų „Wagner“ pajėgos sustabdė žygį į Maskvą, paliko užimtą Rostovo prie Dono miestą ir grįžo į savo lauko stovyklas.

Birželio 25 d. kai kurios žiniasklaidos priemonės ir „Telegram“ kanalai pranešė, kad Rusijos generalinė prokuratūra, anksčiau nusprendusi, kad FSB tyrėjo sprendimas iškelti sukilimo bylą buvo teisėtas ir pagrįstas, panaikino šį sprendimą, taigi nutraukė ir J. Prigožino baudžiamąjį persekiojimą.

Tačiau „Kommersant“ šaltinis teigė, kad sprendimas iškelti baudžiamąją bylą dar nepanaikintas, o tyrimas dėl maišto tęsiamas.

Pasak „Kommersant“ šaltinio, praėjo per mažai laiko, kad būtų priimtas kitoks sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.