Per Izraelio antskrydžius netoli Damasko žuvo keturi Sirijos kariškiai

Ankstų pirmadienį per Izraelio antskrydžius netoli Sirijos sostinės Damasko keturi sirų kariškiai žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida, remdamasi kariniu šaltiniu.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-07 08:02

„2 val. 20 min. (vietos ir Lietuvos laiku) priešas Izraelis surengė antskrydį iš okupuoto Sirijos Golano krypties, nusitaikydamas į Damasko apylinkes“, – skelbė valstybinė naujienų agentūra SANA ir nurodė, kad per ataką žuvo „keturi kariai, o dar keturi buvo sužeisti“. Agentūra kalbėjo apie nepatikslinto masto materialinę žalą ir pridūrė, kad Sirijos oro gynyba perėmė keletą raketų.

Vietoje buvęs naujienų agentūros AFP korespondentas informavo girdėjęs sprogimų garsus.

Per daugiau kaip dešimtmetį Sirijoje besitęsiantį karą Izraelis prieš šios šalies teritoriją yra surengęs šimtus antskrydžių, kurių taikiniu dažniausiai tampa Irano remiamos pajėgos, grupuotės „Hezbollah“ kovotojai ir Sirijos kariuomenės pozicijos.

Nors Izraelis retai komentuoja savo antskrydžius Sirijoje, šalis yra ne kartą sakiusi, kad neleis savo priešui Iranui ten plėsti savo įtaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.