Kremlius sureagavo į kaltinimus dėl J. Prigožino nužudymo

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas BBC pareiškė, kad kaltinimai, jog Kremlius davė įsakymą nužudyti „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną, yra „visiškas melas“, skelbia BBC.

Kremlius sureagavo į kaltinimus dėl J. Prigožino žūties.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kremlius sureagavo į kaltinimus dėl J. Prigožino žūties.<br>Lrytas.lt koliažas.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 1:44 PM

Pirmą kartą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apie lėktuvo katastrofą prabilo ketvirtadienį. Jis išreiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir apibūdino „Wagner Group“ įkūrėją Jevgenijų Prigožiną kaip talentingą verslininką.

Per televiziją transliuojamoje kalboje V. Putinas sakė, kad tyrėjai ištirs, kas nutiko, tačiau tam prireiks laiko. V. Putino žiniomis, J. Prigožinas tik trečiadienį grįžo iš Afrikos, kur buvo susitikęs su tam tikrais oficialiais asmenimis.

„J. Prigožiną pažįstu seniai, nuo 1990-ųjų pradžios. Tai buvo sudėtingo likimo žmogus, gyvenime padaręs rimtų klaidų, bet ir siekęs reikiamų rezultatų – ir dėl savęs, ir tada, kai aš jo prašydavau, dėl bendro reikalo, kaip antai pastaraisiais mėnesiais“, – teigė V. Putinas.

Nors šiuo metu nėra tvirtų įrodymų, kad samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas skrido lėktuvu, kuris rugpjūčio 23 d. sudužo Rusijos Tverės srityje, labai tikėtina, jog jis iš tiesų žuvo, penktadienį platformoje „X“ (buvusiame tviteryje) paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

Suvestinėje pažymima, kad J. Prigožino mirtis beveik neabejotinai smarkiai destabilizuotų „Wagner“. Ministerija nurodo, kad grupuotės vadeivos „hiperaktyvumas, išskirtinis įžūlumas, noras pasiekti rezultatų ir ypatingas brutalumas“ buvo persmelkęs „Wagner“, o šias savybes vargu ar atkartos kuris nors J. Prigožino įpėdinis.

Suvestinėje priduriama, kad vakuumą „Wagner“ vadovybėje dar labiau pablogintų pranešimai, jog per pastarąją aviakatastrofą taip pat žuvo vienas iš grupuotės įkūrėjų Dmitrijus Utkinas ir „Wagner“ logistikos vadovas Valerijus Čekalovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.