Rusijoje sudužo FSB sraigtasparnis: žuvo visi juo skridę asmenys

Rusijos FSB priklausantis sraigtasparnis Mi-8 sudužo Rusijos Čeliabinsko srityje, pranešė „Baza“ „Telegram“ kanalas. Iš pradžių buvo skelbiama, kad orlaiviu skrido keturi žmonės. Vėliau informacija buvo patikslinta, kad orlaiviu skrido trys žmonės ir visi jie žuvo. 

Rusijoje sudužo FSB sraigtasparnis.<br>Stop kadras.
Rusijoje sudužo FSB sraigtasparnis.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 3:50 PM, atnaujinta Aug 29, 2023, 3:51 PM

„Lėktuvas vykdė mokomąjį skrydį. Pilotai treniravosi pakilimo ir nusileidimo manevrą. Kol kas nežinoma, dėl ko įvyko katastrofa“, – sakoma pareiškime.

Rusijos valdžios institucijos patvirtino sraigtasparnio katastrofą. Pasak vietos gubernatoriaus, orlaivis priklausė FSB oro pajėgų daliniui.

„Telegram“ kanalas „Shot“ paskelbė nuotrauką iš įvykio vietos. Šaltinio teigimu, visų trijų aukų kūnai rasti. Sraigtasparnis nukrito 15.02 val. vietos laiku, o avarijos priežastis, preliminariais duomenimis, yra variklio gedimas.

Teigiama, kad kita avarijos priežastis – prastas matomumas, nes sraigtasparnis galėjo užstrigti ant aukštos įtampos laidų. Pasak vietos gyventojų, prieš avariją sraigtasparnis iš pradžių apsuko ratą vietoje, o paskui staigiai nusileido.

„Telegram“ kanalo „Maš“ duomenimis, lėktuvas nukrito Čeliabinsko priemiestyje, miške už 500 metrų nuo Prudnio kaimo. Netoliese yra greitkelis M5 ir Šagolo karinis aerodromas.

Šaltinių duomenimis, lėktuve buvo du kadetai ir pilotas instruktorius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.