Kremlius: Armėnijos prisijungimas prie TBT būtų „itin priešiškas“ žingsnis

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Armėnijos sprendimas prisijungti prie Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT), kuris yra išdavęs prezidento Vladimiro Putino arešto orderį, būtų „itin priešiškas“ žingsnis.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 3:58 PM

Rusija ne kartą įspėjo Armėniją neratifikuoti Hagoje įsikūrusio teismo steigiamosios sutarties – Romos statuto. TBT narės, kaip tikimasi, turėtų sulaikyti V. Putiną, jei jis įkeltų koją į jų teritoriją.

Naujausias Kremliaus perspėjimas nuskambėjo Armėnijos parlamentui ruošiantis kitą savaitę balsuoti dėl Romos statuto ratifikavimo.

„Tokio pobūdžio sprendimai, mūsų nuomone, yra itin priešiški“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pridurdamas, kad „mums sunku suvokti“ TBT priimtą sprendimą.

Įtampa tarp Jerevano ir Maskvos didėja dėl Rusijos taikdarių vaidmens Azerbaidžano Kalnų Karabacho regione, kuris po žaibiškos Baku karinės operacijos ketvirtadienį paskelbė apie jį valdžiusios respublikos likvidavimą.

Kovo mėnesį TBT paskelbė išdavęs arešto orderį V. Putinui dėl kaltinimų karo nusikaltimais – neteisėta ukrainiečių vaikų deportacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.