V. Orbanas: prieš pradedant derybas dėl Ukrainos stojimo į ES dar reikės atsakyti į „sudėtingus klausimus“

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas penktadienį pareiškė, kad prieš pradėdama derybas dėl karo draskomos Ukrainos stojimo Europos Sąjunga (ES) dar turės atsakyti į „labai ilgus ir sudėtingus klausimus“.

V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 3:18 PM, atnaujinta Sep 29, 2023, 3:19 PM

Vengrijos ir Ukrainos santykiai yra pašliję. Budapeštas yra pažadėjęs stabdyti Kyjivo integracijos į ES ir NATO procesus. ES šalys narės netrukus turės apsispręsti, ar duoti oficialų startą deryboms dėl Ukrainos stojimo į bloką.

„Manau, kad iš pradžių turėsime atsakyti į labai ilgus ir sudėtingus klausimus ir tik tada apskritai galėsime spręsti, ar pradėti derybas“, – valstybinio radijo eteryje tvirtino V. Orbanas.

„Mes nežinome, kiek ši šalis turi teritorijos, nes ji vis dar kariauja. Nežinome, kiek ji turi gyventojų, nes jie bėga“, – kalbėjo ministras pirmininkas. Politikas nurodė, kad esą būtų „beprecedentiška“ integruoti Ukrainą į ES „nežinant jos parametrų“.

Ukraina dėl narystės bloke kreipėsi praėjus kelioms dienoms po Rusijos visapusiškos invazijos pradžios. Po kelių mėnesių šaliai buvo suteiktas kandidatės statusas.

Nepaisant karo, V. Orbanas siekia palaikyti glaudžius ryšius su Kremliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.