Vengrijos policija uždraudė rengti propalestinietišką demonstraciją Budapešte

Vengrijos policija uždraudė rengti propalestinietišką demonstraciją Budapešte. Privataus asmens planuojama manifestacija turėjo įvykti lapkričio 22 d. Budapešto 2-ajame rajone, sostinės šiaurės vakaruose.

 Vengrijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Vengrijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 1:27 PM

„Panašūs mitingai daugelyje Europos ir viso pasaulio miestų pastaruoju metu baigėsi smurtu, todėl yra pagrindo būgštauti, kad šis renginys taip pat gali sukelti grėsmę viešajai tvarkai, taip pat žmonių socialiniam  ir fiziniam saugumui“, – sakoma Budapešto policijos komisariato pranešime.

Spalio viduryje Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad neleis jokių mitingų, remiančių teroristines organizacijas, tokias kaip palestiniečių „Hamas“, nes tai sukeltų terorizmo grėsmę Vengrijos piliečiams.

„Kadangi ministras pirmininkas pareiškė, kad jis asmeniškai nusprendė uždrausti demonstracijas, galima daryti išvadą, jog policija savo sprendimą priėmė jo gerai neapsvarsčiusi ir jausdama politinį spaudimą“, – teigia Vengrijos piliečių laisvių sąjunga (TASZ), kuri sutiko atstovauti demonstracijos organizatoriui teisme.

„Esant įtemptai politinei situacijai pasaulyje tokia demonstracija iš tiesų gali sukelti tam tikrą grėsmę saugumui, bet vien šis faktas dar nėra priežastis ją uždrausti“, – pareiškė Szabolcas Hegyi iš TASZ, kurį cituoja leidinys „Nepszava“.

Spalio 7 d. palestiniečių grupuotė „Hamas“ surengė ataką, per kurią, Izraelio valdžios teigimu, 1 400 žmonių, daugiausia civilių, žuvo, o dar 240 buvo paimti įkaitais.

Anot „Hamas“ kontroliuojamos Palestinos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per atsakomąją Izraelio karinę operaciją, kurios tikslas – sunaikinti „Hamas“, Gazoje jau žuvo daugiau kaip 10,5 tūkst. žmonių, kurių dauguma taip pat buvo civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.