A. Navalno komanda teigia ir toliau neturinti jokių žinių apie opozicionierių

Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną perkėlus iš kalėjimo Vladimiro srityje, jo komanda vis dar neturi jokių žinių apie opozicionierių. Nors teismas patvirtino, kad A. Navalno nėra Vladimire, „tačiau kur jis, ir toliau nežinome“, sakė kalinamojo atstovė Kira Jarmyš.

A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-15 12:41, atnaujinta 2023-12-15 12:42

Anot jos, advokatai jau nuo gruodžio 6 d. neturi kontakto su A. Navalnu. „Kodėl jiems neleidžiama su juo susitikti, neaišku“, – kalbėjo K. Jarmyš. A. Navalnas iš kolonijos IK-6 esą iškeltas gruodžio 11 d.

A. Navalno komanda ir advokatai jau savaitę mėgina išsiaiškinti prezidento Vladimiro Putino priešininko buvimo vietą.

Kremliaus kritikai praėjusią savaitę pradėjo kampaniją „Rusija be Putino“, per kurią jie prieš kovo 17 d. vyksiančius prezidento rinkimus ragina žmones atiduoti savo balsą už kitus kandidatus ir taip pareikšti savo protestą. V. Putinas penktą kartą sieks perrinkimo, galimi konkurentai laikomi neturinčiais šansų.

Užsienyje dirbanti A. Navalno komanda praėjusią savaitę pirmą kartą pradėjo skambinti pavojaus varpais, kai opozicionierius, kaip įprasta, vaizdo ryšiu nedalyvavo teismo posėdyje. Kolonijos administracija tvirtino, kad vaizdo ryšys nebuvo įmanomas dėl elektros tiekimo sutrikimų.

Dabar bent jau patvirtinta, kad buvo meluota. Susirūpinimas dėl 47-erių A. Navalno didelis ir todėl, kad jo sveikata pašlijusi, ir jis vis reikalauja medikų pagalbos.

A. Navalnas bausmę atliko Kovrovo mieste Vladimiro srityje už 260 km į rytus nuo Maskvos. Jis nuteistas 19 metų laisvės atėmimo bausme. Tarptautiniu mastu jis laikomas politiniu keliu. Nerimą dėl A. Navalno dingimo pareiškė ir JAV bei ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.