Buvęs Pakistano premjeras I. Khanas nuteistas kalėti 10 metų

Buvęs Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas antradienį buvo nuteistas kalėti 10 metų, pranešė valstybinė žiniasklaida ir jo partijos atstovas. Jam buvo iškelta prieštaringai vertinama byla dėl nutekinto dokumento.

Imranas Khanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Imranas Khanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 11:56 AM

Specialusis teismo teisėjas Abulas Hasnatas Zulqarnainas nuteisė I. Khaną ir buvusį užsienio reikalų ministrą Shahą Mahmoodą Qureshi po kelių teismo posėdžių kalėjime. I. Khano partijos „Tehreek-e-Insaf“ (PTI) atstovas patvirtino, kad „abu lyderiai nuteisti 10 metų kalėti griežto režimo kalėjime“, tačiau savo kaltės jie neprisipažįsta. PTI pažadėjo užginčyti sprendimą Aukščiausiajame Teisme.

Sprendimas priimtas likus kelioms savaitėms iki visuotinių rinkimų, I. Khano partijos galimybės juose dalyvauti jau apribotos. 71 metų buvusiai sporto žvaigždei gresia daugybė kaltinimų, iškeltų parlamentui pernai balsavus dėl nepasitikėjimo ir pašalinus jį iš premjero pareigų.

Likus kelioms savaitėms iki nušalinimo, 2022 m. balandį, I. Khanas tvirtino, kad JAV susimokė su jo oponentais, kad jį nušalintų, nes jis suartėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Per viešą mitingą Islamabade jis pamojavo popieriumi ir pareiškė, kad šis Pakistano ambasadoriaus JAV pranešimas tai įrodo.

Nepanašu, kad kadaise galingų šalies kariškių remtas I. Khanas galėtų grįžti į politiką, netekęs dešimtmečius branduolinius ginklus turinčią islamo respubliką valdančių generolų palankumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.