Pakistano rinkimai: N. Sharifas pirmauja, I. Khanas „pasibjaurėjęs“

Įkalintas buvęs Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas yra „pasibjaurėjęs“, kai sužinojo, kad jo pagrindinis varžovas Nawazas Sharifas penktadienį ėmė pirmauti visuotiniuose rinkimuose, agentūrai dpa sakė jo vyriausiasis padėjėjas.

I. Khanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
I. Khanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 10:16 AM, atnaujinta Feb 9, 2024, 10:18 AM

Naktį paskelbus pirmuosius rezultatus, I. Khano partija pirmavo didele persvara. Vėliau rezultatai nustojo eiti, o dėl vėlavimo apkaltinti telekomunikacijų sutrikimai.

Po kelių valandų pertraukos, kai penktadienio rytą vėl buvo pradėti skelbti rezultatai, paaiškėjo, kad N. Sharifo partija ir jos sąjungininkai įgijo nedidelę persvarą prieš I. Khano remiamus kandidatus.

Artimas I. Khano padėjėjas Raoofas Hasanas agentūrai dpa sakė, kad partija savo planus paskelbs spaudos konferencijoje vėliau šią dieną. Jis sakė, kad žmonių suteiktas mandatas „buvo pavogtas“.

Jis kaltino valdžios institucijas, kad jos naktį pakeitė rezultatus įtakingos kariuomenės nurodymu. „Khanas yra pasibjaurėjęs“, – sakė R. Hasanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas