Rusija žinomą rašytoją L. Ulickają paskelbė užsienio agente

Rusija egzilyje Vokietijoje gyvenančią žinomą rašytoją Liudmilą Ulickają dėl karo Ukrainoje kritikos ir tariamos LGBTQ propagandos paskelbė „užsienio agente“.

Rusija „užsienio agentais“ vadina asmenis, kuriuos laiko išdavikais ir valstybės vadovybės priešininkais. „<br>ZUMAPress/Scanpix nuotr.
Rusija „užsienio agentais“ vadina asmenis, kuriuos laiko išdavikais ir valstybės vadovybės priešininkais. „<br>ZUMAPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 5:59 PM

L. Ulickaja „priešinosi karinei specialiajai karinei operacijai Ukrainoje“ ir „skleidė LGBTQ santykių propagandą“, pareiškė Rusijos teisingumo ministerija.

Rusijos vyriausybė „užsienio agentais“ vadina asmenis, kuriuos laiko išdavikais ir valstybės vadovybės priešininkais. „Užsienio agentams“ priskirti autoriai turi atitinkamai žymėti savo kūrinius.

L. Ulickaja, kuriai dabar yra 81-eri, jau sovietiniais metais kritikavo Kremliaus autoritarines tendencijas. Ji ir dabar yra aktyvi prezidento Vladimiro Putino kritikė. Po Rusijos invazijos į Ukrainą rašytoja išvyko į Vokietiją.

Tarp žinomiausių L. Ulickajos kūrinių yra romanas „Žalia palapinė“ (2012), autobiografinė knyga „Kita dangaus pusė“ (2015) ir romanas „Jokūbo kopėčios“ (2017). Autorė yra parašiusi ir scenarijų, radijo ir teatro pjesių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.