M. Chodorkovskis: prie balsadėžių atėjo ne daugiau kaip kas antras rinkėjas

Tremtyje gyvenantis Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis sako, kad rinkimai Rusijoje parodė reikšmingos visuomenės dalies protestą prieš prezidentą Vladimirą Putiną.

M. Chodorkovskis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
M. Chodorkovskis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 4:06 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 4:08 PM

Buvęs naftos magnatas pirmadienį atkreipė dėmesį į daugybę žmonių, kurie atsiliepė į opozicijos raginimą ir atėjo balsuoti lygiai 12.00 val. Jau ir prieš tai dešimtys tūkstančių gyventojų esą reiškė paramą kandidatams, kuriems Kremlius vėliau neleido dalyvauti prezidento rinkimuose. M. Chodorkovskis paminėjo ir žmones, dalyvavusius opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno laidotuvėse ar gedėjusius dėl jo mirties.

„Didmiesčių gyventojų psichologinė situacija iš esmės pasikeitė“, – kalbėjo M. Chodorkovskis, kuris dėl pasipriešinimo V. Putinui dešimt metų praleido kalėjime. Dabar šiems žmonėms pateikiami skaičiai, kad esą 87 proc. rinkėjų balsavo už V. Putiną, o rinkėjų aktyvumas siekė 77 proc. „Tai rezultatai, kuriais negali tikėti nė vienas normalus žmogus Rusijoje“, – Berlyne sakė M. Chodorkovskis. Jis teigė manąs, kad prie balsadėžių atėjo ne daugiau kaip kas antras rinkėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.