Kalbėdamas apie Islamo valstybės išpuolį, Kremlius pavadino V. Zelenskį „savotišku žydu“ Rusijos FSB įžvelgia Vakarų žvalgybos pėdsaką

Kremlius antradienį pavadino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį „savotišku žydu“, kai buvo paklaustas, kaip pastarasis gali būti susijęs su Islamo džihadistų įvykdytu išpuoliu.

D. Peskovas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-03-26 14:48, atnaujinta 2024-03-26 14:51

Rusų valdžios atstovai toliau teigia, kad Kijevas buvo kažkaip susijęs su penktadienį Maskvos koncertų salėje įvykdytu išpuoliu, per kurį žuvo mažiausiai 139 žmonės. V. Zelenskis šiuos kaltinimus atmeta kaip absurdiškus.

„Na, čia turime tokį savotišką žydą“, – pasakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į klausimą apie tai, kaip žydų kilmės V. Zelenskis gali būti susijęs su šia ataka.

„Žydą, kuris daugeliu aspektų simpatizuoja Kijevo režimo vadovus persmelkusiai nacionalistų dvasiai ir ją palaiko“, – tęsė jis.

Jis atsisakė ką nors paaiškinti plačiau, sakydamas, kad šiuo metu vyksta išpuolio prieš koncertų salę tyrimas.

Maskva jau metų metus mėgina primesti V. Zelenskio vadovaujamai provakarietiškai Ukrainos vyriausybei neonacių etiketę, tapusią pretekstu Rusijai užpulti Ukrainą.

Praėjusį birželį prezidentas Vladimiras Putinas V. Zelenskį pavadino „žydų tautos gėda“, tuo sukeldamas priešišką žydų grupių reakciją.

Savo ruožtu, pokalbio su transliuotoju BBC metu paprašytas pakomentuoti šiuos žodžius, V. Zelenskis V. Putiną pavadino „antruoju antisemitų karaliumi“ po nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio.

Rusijos FSB pareiškė, kad išpuolį Maskvoje surengti padėjo Vakarų žvalgyba

Rusijos saugumo tarnybos FSB vadovas antradienį pareiškė, kad praėjusią savaitę koncertų salę Maskvoje šturmavusiems ir dešimtis žmonių nušovusiems smogikams talkino Vakarų ir Ukrainos žvalgybos tarnybos.

„Esame tikri, kad šią akciją rengė tiek patys radikalieji islamistai, kuriems, savaime suprantama, padėjo Vakarų specialiosios tarnybos, tiek su šiuo įvykiu tiesiogiai susijusios Ukrainos specialiosios tarnybos“, – Aleksandro Bortnikovo žodžius citavo rusų naujienų agentūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.