Pakistano teismas sustabdė I. Khanui ir jo žmonai paskirtas bausmes už kyšininkavimą

Pakistano aukščiausiasis teismas pirmadienį sustabdė įkalintiems buvusiam ministrui pirmininkui Imranui Khanui ir jo žmonai už kyšininkavimą skirtų 14 metų laisvės atėmimo bausmių vykdymą, pranešė jo partija.

Pakistano vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pakistano vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2024, 4:40 PM

Nuo tada, kai 2022 metų balandžio mėnesį buvo nušalintas nuo pareigų, I. Khanas buvo įtrauktas į daugiau kaip 200 teisinių bylų, kurios, jo žodžiais tariant, buvo kampanija, turėjusi tikslą nušalinti jį nuo valdžios.

71 metų I. Khanas tebėra įkalintas dėl dar dviejų bylų, įskaitant išdavystės ir neteisėtos santuokos, kuriose jam skirtos iki dešimtmečio siekiančios bausmės.

Jo partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) atstovas spaudai sakė, kad Islamabado aukštasis teismas panaikino porai skirtus antikorupcinio teismo nuosprendžius dėl valstybinių dovanų pardavimo, o apeliacija dėl nuosprendžių dar neišnagrinėta.

I. Khanas jau buvo įkalintas ir jam buvo uždrausta kandidatuoti, kai likus kelioms dienoms iki vasario 8 dieną Pakistane vykusių visuotinių rinkimų jam buvo paskelbti trys nuosprendžiai.

Jo žmona Bushra Bibi taip pat buvo nuteista už kyšininkavimą ir santuoką, kuri, kaip teigė teismai, buvo sudaryta per greitai po skyrybų, pažeidžiant islamo teisę.

Analitikai teigė, kad tai buvo siekis pašalinti buvusį ministrą pirmininką ir jo PTI partiją iš rinkimų, kuriuos aptemdė gausūs įtarimai dėl klastojimo prieš balsavimą ir po jo.

Nepaisant suėmimų ir cenzūros, I. Khanui ištikimi kandidatai laimėjo daugiau vietų nei bet kuri kita partija, tačiau toli gražu nesurinko daugumos, reikalingos valdymui.

Valdžią perėmė partijų, glaudžiai susijusių su galinga Pakistano karine vadovybe, koalicija, vadovaujama ministro pirmininko Shehbazo Sharifo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.