Turkijos pajėgos numušė Sirijos naikintuvą

Sekmadienį Turkijos karinės oro pajėgos numušė Sirijos naikintuvą, įskridusį į šalies oro erdvę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 23, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:44 AM

Apie Turkijos įsitraukimą į incidentą pranešė šalies premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas.

Skelbiama, kad lėktuvas numuštas neramiame Turkijos ir Sirijos pasienio regione, kur sukilėliai aktyviai priešinasi prezidento Basharo al-Assado pajėgoms.

Situaciją Sirijoje stebinčios „Syrian Observatory for Human Rights“ organizacijos duomenimis, naikintuvą numušė iš Turkijos pusės paleistas sviedinys ar raketa. Libano „Hezbollah“ televizijos kanalas informavo, jog iš Turkijos teritorijos į lėktuvą paleistos dvi raketos.

R.T. Erdoganas sekmadienį pasveikino kariškius numušus netoli sienos Sirijos karo lėktuvą ir perspėjo dėl „griežto“ atsako, jei bus pažeista Turkijos oro erdvė.

„Mūsų atsakas bus griežtas, jei pažeisite mūsų oro erdvę“, – sakė R.T.Erdoganas per rinkimų mitingą, turėdamas omenyje prezidento B. al- Assado režimą.

Sirija sekmadienį apkaltino savo šiaurinę kaimynę Turkiją „baisia agresija“.

„Per baisios agresijos aktą, kuris įrodo Erdogano paramą teroristinėms grupėms, Turkijos priešlėktuvinė gynyba numušė Sirijos karo lėktuvą, kuris persekiojo teroristų grupes Sirijos teritorijoje Kasabe“, – sakė šaltinis pajėgose.

Pilotas sugebėjo katapultuotis, pridūrė šaltinis. 

Jungtinių Tautų skaičiavimais, per trejus metus Sirijoje trunkantį pilietinį karą žuvo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, dar 6,5 mln. buvo priversti palikti savo namus ir slėptis Libane, Jordanijoje ir Turkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.