„Islamo valstybės“ sekėjai sako prisidėję prie išpuolio Teksase

Socialinio tinklo „Twitter“ paskyros, siejamos su „Islamo valstybės" teroristine grupuote sekmadienį pranešė apie Teksaso šaudynes Mahometo karikatūrų konkurse dar prieš joms įvykstant, rašo „Los Angeles Times“.

Pareigūnų teigimu, nuo pranešimo socialiniame tinkle praėjus kelioms minutėms du vyrai išlipo iš mašinos ir pradėjo šaudyti.<br>AP nuotr.
Pareigūnų teigimu, nuo pranešimo socialiniame tinkle praėjus kelioms minutėms du vyrai išlipo iš mašinos ir pradėjo šaudyti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:23 AM

„Twitter“ vartotojas, pasivadinęs „Shariah is Light“ („Šariatas yra šviesa“) sekmadienio pavakare panaudojo žymą „Teksaso ataka“ kartu su islamo šventiko, kuris 2011 metais buvo nukautas Jemene, nuotrauka.

Pasak pareigūnų, nuo įrašo praėjus kelioms minutėms du vyrai išlipo iš mašinos prie Curtiso Culwello centro Dalaso priemiestyje Garlande ir pradėjo šaudyti. Pastato apsauginis buvo sužeistas į koją.

Policininkai nukovė abu šaulius. Įtariamųjų tapatybės iki šiol nebuvo nustatytos.

Pareigūnai oficialiai nepatvirtino, ar šaudynės buvo susijusios su pastate Amerikos laisvės gynimo iniciatyvos (AFDI) organizuotu pranašo Mahometo karikatūrų konkursu. Jame už geriausią piešinį nugalėtojui buvo siūlomas 10 tūkst. dolerių (8,94 tūkst. eurų) prizas.

Socialinio tinklo paskyroje taip pat buvo pasidalinta nuoroda į kitą paskyrą „AbuHussainAlBritani“. Pastarojoje iškart po atakos buvo pagrasinta naujais išpuoliais ir paskelbta „Islamo valstybės“ atsakomybė.

„Peiliai jau pagaląsti ir greitai mes ateisime į jūsų gatves su mirtimi ir skerdynėmis. Du mūsų broliai ką tik apšaudė pranašo Mahometo parodą Teksase. Jūs galvojote, kad Teksasas saugus nuo „Islamo valstybės“ karių“, – rašoma paskyroje išplatintose žinutėse.

Abi paskyros buvo uždarytos socialinio tinklo „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.