Įtampa Turkijos pasienyje: nusitaikyta į aštuonis nakintuvus

Nežinomos šalies naikintuvas

Nežinomos šalies naikintuvas MIG-29 raketinės sistemos radaru pirmadienį privertė sutrikti aštuonių Turkijos naikintuvų F-16, patruliavusių palei sieną su Sirija, pilotus.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Nežinomos šalies naikintuvas MIG-29 raketinės sistemos radaru pirmadienį privertė sutrikti aštuonių Turkijos naikintuvų F-16, patruliavusių palei sieną su Sirija, pilotus.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:25 PM

Pasak jų, naikintuvas savo radaru „užrakino“ taikinį, kuriuo tapo turkų lėktuvas. Vadinamasis užrakinimas radaru reiškia, kad raketos automatiškai seka taikinį.

„Aštuoni Turkijos F-16 lėktuvai vykdė žvalgybinius skrydžius palei Turkijos ir Sirijos sieną ir per šią misiją mūsų lėktuvus radaru užrakino neatpažintas MIG-29 lėktuvas keturioms minutėms ir 30 sekundžių“, – sakoma kariškių pranešime.

Per kitą incidentą į tuos pačius Turkijos lėktuvus nusitaikė „Sirijos raketų sistemos iš viso keturias minutes ir 15 sekundžių“, pažymima pranešime.

Smulkiau apie raketinių sistemų nusitaikymą neaiškinama, taip pat nenurodoma, ar Turkijos karo lėktuvams dėl to buvo kilusi grėsmė. Rusijos lėktuvai pažeidė Turkijos oro erdvę šeštadienį ir sekmadienį, dėl ko Ankara buvo priversta iškviesti Rusijos ambasadorių į Užsienio reikalų ministeriją ir pareiškė Maskvai protestą.

Turkijos kariškiai nenurodo, kad minėtasis MIG-29 būtų priklausęs Rusijai, bet reiškė nepasitenkinimą dėl panašaus incidento su MIG-29 lėktuvu sekmadienį.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį perspėjo Rusiją, kad ji daug prarastų, jeigu sugriautų savo draugystę su Ankara, taip pat pareiškė, kad Turkija neliks abejinga stebėtoja, jeigu jos oro erdvę pažeidinės Rusijos karo orlaiviai.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat antradienį pareiškė, kad Rusijos karo lėktuvų padaryti Turkijos oro erdvės pažeidimai prie sienos su Sirija „nėra atsitiktinumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.