Rusijos kariuomenė Volgograde pametė prieštankinį kulkosvaidį

Rusijos kariai susigėdo pametę prieštankinį kulkosvaidį viduryje Volgogrado miesto. Pakeliui į kareivines iš Tėvynės gynėjų dienos šventimo kareivių kolona sugebėjo miesto centre pamesti nuo sunkvežimio atsikabinusį kulkosvaidį, skelbia BBC.

Rusijos kariuomenė Volgograde pametė „ZiS-3“ prieštankinį kulkosvaidį<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Rusijos kariuomenė Volgograde pametė „ZiS-3“ prieštankinį kulkosvaidį<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-25 20:08, atnaujinta 2017-06-06 13:33

Antradienį nustebę vietiniai Volgogrado gyventojai iškart puolė skambinti policijai po to, kai surado Antrojo pasaulinio karo „ZiS-3“ 76 mm prieštankinį kulkosvaidį, kuris užstatė šaligatvį judrioje gatvėje netoli miesto centro.

Pasirodo, kad ginklas dingo jį vežant atgal į kareivines. Volgos upės pakrantėje įsikūrusiu karinio padalinio konvojus kulkosvaidį vežė atgal, jį panaudojus ginkluotam Tėvynės gynėjų dienos pagerbime. Šventė vyksta kiekvienas metais ir yra minima visų Rusijos karinių pajėgų.

Pasak vieno liudininko, kulkosvaidis atsikabino nuo sukančio sunkvežimio ir nuriedėjo į kelio pakraštį, sustodamas vos už metro nuo pastatyto automobilio.

„Dar šiek tiek ir ginklas būtų priekinėje mašinos sėdynėje“, – teigė liudininkas.

Nėra aišku, ar kareiviai pastebėjo, kad kulkosvaidis dingo, nes liudininko tvirtinimu jie „toliau keliavo, tarsi nieko nebūtų nutikę.“ Tačiau kariuomenės atstovas tikino, kad kariškiai pastebėjo nuriedantį ginklą, bet negalėjo sustoti, nes buvo „tvarkingoje kolonoje.“

Ginklas pabėgėlis buvo saugiai sugrąžintas atgal į kareivines. Kariuomenės ieškovai tiria galimą „įstatymų dėl kelių ir ginklų saugumo“ pažeidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.