Kritikos dėl Sirijos prisiklausęs Kremlius suskubo kaltinti Vašingtoną

Maskva suskubo gintis nuo JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovo Johno Brennano kritikos. Vengdama kaltinimų, kad Sirijoje naikina viską iš eilės ir pražudė tūkstančius nekaltų žmonių, Maskva pareiškė, kad Vašingtonas, nepaisydamas civilių, naikino infrastruktūrą.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas I.Konašenkovas smarkiai sukritikavo JAV.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Rusijos gynybos ministerijos atstovas I.Konašenkovas smarkiai sukritikavo JAV.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-05 12:41, atnaujinta 2018-02-09 19:24

Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas trečiadienį pareiškė, kad nuo 2012 metų Sirijoje veikianti JAV vadovaujama tarptautinė koalicija „nuosekliai naikino infrastruktūrą, kad silpnintų šalies vyriausybę, nepaisydama grėsmės civiliams“.

I.Konašenkovas taip pat pasmerkė JAV, kad ji esą nepuolė naftos gavybos infrastruktūros, valdomos džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

Maskva teigė, kad dėl to džihadistai iš naftos sugebėjo užsidirbti dešimtis milijonų eurų ir savo gretas papildyti samdiniais iš viso pasaulio, rašo „The Moscow Times“.

„Anksčiau ar vėliau JAV dėl visko sulauks atpildo, – perspėjo I.Konašenkovas. – CŽV vadovas J.Brennanas puikiai žino kokie yra tikrieji Rusijos veiksmų Sirijoje padariniai.“

Kremlius gyrėsi, kad didžiausias Rusijos karinio įsikišimo į Siriją pasiekimas buvo neseniai paskelbtos paliaubos.

Be to I.Konašenkovas priminė Vašingtonui, kad JAV ant Japonijos per Antrąjį pasaulinį karą numetė branduolines bombas, septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose naudojo cheminius ginklus Laose bei Vietname, „pradėjo karus“ Afganistane, Irake, Libijoje ir Jugoslavijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.