Vengrija nenori NATO pajėgų savo teritorijoje

Rusijai telkiant savo karius Ukrainos pasienyje, ES ir NATO šalis Vengrija nenori NATO dalinių savo teritorijoje. „Mums nereikia papildomų pajėgų Vengrijos teritorijoje“, - trečiadienio vakarą Europos žinių stočiai „Euronews“ sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteri Szijjartas. Vengrija rytuose ribojasi su Ukraina.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas palaiko draugiškus santykius su Rusija ir prezidentu Vladimiru Putinu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas palaiko draugiškus santykius su Rusija ir prezidentu Vladimiru Putinu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 10:19 AM

Jo šalis nepritaria NATO dalinių perkėlimui į Vengriją, kalbėjo ministras. To priežastis – „šalyje jau yra NATO dalinių – tai Vengrijos kariuomenė“. Ši esą yra „tinkamos būklės“, kad garantuotų šalies saugumą. P. Szijjartas taip pat pasisakė prieš naujas sankcijas Rusijai, nes jos „neveiks“.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas palaiko draugiškus santykius su Rusija ir prezidentu Vladimiru Putinu. Praėjusią savaitę V. Orbanas lankėsi Maskvoje. Susitikimuose daugiausiai buvo kalbama apie rusiškų dujų tiekimą.

V. Orbanas valdžioje yra beveik 12 metų. ES jis sulaukia kritikos dėl demokratijos ir teisinės valstybės principų nepaisymo savo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?