Buvęs Rusijos prezidentas D. Medvedevas vėl grasina branduoliniu karu

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas dar kartą pagrasino Vakarams totaliniu branduoliniu karu, jei Rusija bus nustumta iki 1991 m. sienų.

D. Medvedevas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2024, 8:17 PM, atnaujinta Feb 18, 2024, 8:18 PM

Sekmadienį „Telegram“ žinutėje dabartinis Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas pakartojo savo gerai žinomą poziciją, kad „branduolinės valstybės niekada nepralaimi karo“, tol, kol gina savo tėvynę.

Jo nuomone, Ukrainos grįžimas prie senųjų sienų prieštarautų Rusijos konstitucijai, juolab kad užkariautos teritorijos Rytų Ukrainoje ir Krymas jau buvo prijungtos kaip neatskiriamos Rusijos dalys.

„O dabar pereikime prie pagrindinio klausimo: ar tie idiotai [Vakaruose] tikrai tiki, kad Rusijos žmonės sutiks su tokiu savo šalies suskaidymu?“ – rašė D. Medvedevas. Priešingai, Rusijos ginkluotosios pajėgos dislokuotų visą savo arsenalą ir pultų ne tik Kyjivą, bet ir Vašingtoną, Berlyną ar Londoną.

Jis sakė, kad šios ir kitos „gražios istorinės vietos jau seniai tapo [Rusijos] branduolinės triados taikiniais“, turėdamas omenyje sausumos tarpžemyninių raketų, iš povandeninių laivų paleidžiamų raketų ir branduolinėmis bombomis ginkluotų strateginių bombonešių konfigūraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.