Davao mieste, Filipinuose, įsikūrusios ledainės „Sweet Spot“ savininkai tokio skonio ledus pradėjo gaminti, kai dovanų gavo krokodilų kiaušinių.
Vieno ledainės savininkų dėdė dirba šalia esančiame krokodilų parke, čia šie saugomi gyvūnai auginami dėl mėsos ir odos. Kartą, jam padovanojus krokodilų kiaušinių, kūrybingi ledainę turintys filipiniečiai sumanė iš jų pagaminti ledus. Ir liko nenusivylę – jiems pavyko atrasti naują šaldyto skanėsto receptą.
„Gyvūnų mylėtojams jaudintis tikrai nereikia, nes ledus gaminame ne iš krokodilų mėsos, bet jų kiaušinių, kurie neišsiperi arba kurių perteklius yra nereikalingas parkui“, – kalbėjo ledainės „Sweet Spot“ šeimininkai.
80 proc. krokodilo kiaušinio sudaro trynys. Todėl, ledainės savininkų teigimu, šie kiaušiniai yra daug maistingesni už vištų ir iš jų pagaminti ledai – sveikesnis pasirinkimas.
Ledainė naudoja krokodilų kiaušinius vietoj vištų kiaušinių ir juos maišo su pienu, grietinėle, cukrumi ir įvairiais priedais, vietos vaisiais. Jų skonis nedaug skiriasi nuo mums įprastų ledų.
Rodos, keistų skonių ledų pasaulyje tikrai netrūksta.
Štai Anglijoje, Vitbio mieste, vienoje ledainėje parduodami tradiciniu britų laikomo patiekalo – žuvies ir bulvyčių – skonio ledai. Juose įmaišyti tešloje keptos menkės gabalėliai, gruzdintos bulvytės ir žirneliai.
Londone esanti ledainė „The Icecreamist“ sukėlė daug kalbų, kai ėmė pardavinėti ledus pavadinimu „Baby Gaga“, kurie buvo pagaminti iš motinos pieno.
Vis dėlto keisčiausių ledų gamintojo titulas turėtų priklausyti Japonijai. Ten galima paragauti žalios arklienos, karvės liežuvio ar aštuonkojo skonio desertų.
Parengė Jorūnė Kazlauskaitė