Kai baimės dėl rasizmo peržengia ribas - užkliuvo megzta gorila

Ne vienerius metus Anne Feast iš Kembridžo (Jungtinė Karalystė) linksmino vaikais savo pačios numegztais pliušiniais žvėreliais, kuriuos kabindavo ant lango. Tačiau kai 70-metė moteris pakabino gorilos lėlę, į britės namus pasibeldė policija. Esą kaimynai skundžiasi, jog „juodas kūnas – galimai rasizmą šlovinantis objektas“, skelbia "Daily Mail".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:05 AM

Dviejų anūkų senelė negalėjo patikėti savo ausimis, kai atvykę policininkai paaiškino vizito priežastį. A.Feast kantriai bandė paaiškinti pareigūnams, kad lange kabo gorilos, vardu Cilla pliušinė iškamša. Pareigūnai paragino nukabinti „objektą“, tačiau moteris atsisakė paklusti absurdiškam reikalavimui.

„Pasakiau jiems, kad tikrai neketinu nukabinti gorilos ir užvėriau jiems prieš nosis duris. Buvau tokia šokiruota ir pikta, kad net pamiršau paklausti, kas pasiskundė dėl Cillos. Spėju, kad taip galėjo nutikti dėl to, kaip kabėjo gorila, ir kad jos spalva buvo juoda, nors abi priežastys yra apgailėtinos“, - tikino moteris.

Ji teigė negalinti patikėti, kad kokį nors jautruolį galėjo įžeisti vilnonis žaislas. Juolab, kad policija lyg ir turėtų užsiimti svarbesniais dalykais.

Buvusi banko darbuotoja tikina, kad panašius žaislus mezga kasmet prieš šventes, o kabančios gorilos idėja jai kilo pernai.

„Visiškas absurdas. Nėra čia jokio rasizmo – gorilos yra juodos, juk negalėjau padaryti baltos, ar ne?', - sarkastiškai pabrėžė A.Feast.

Jos vyras Philipas netgi pagamino užrašą, kurį prikabino prie lango, kad galėtų perskaityti įsižeidęs jautruolis/jautruoliai.

„Ar jūs tas asmuo, kuris parašėte skundą policijai dėl megzto žaislo? Kodėl gi jums nepasibeldus į mūsų duris ir į tiesiai akis išreikšti savo rūpestį dėl šio žaislo? Bet juk taip nepadarysite, ar ne? Nors šie žaislai dažnai pradžiugina vaikus“, - rašė Ph. Feastas.

Beje, paaiškėjo, kad jokio skundo iš tikrųjų ir nebuvo – persistengė policininkai, kurie pamanė, kad kabantis „objektas“ gali kam nors pasirodyti įžeidžiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.