Eksperimentas: kaip praeiviai reaguoja į drąsią gėjų porelę?

BBC radijo laidų vedėjai Iainas Lee ir Justinas Dealey, atlikdami socialinį eksperimentą, tikėjosi sulaukti geresnės reakcijos. Vis dėlto praeivių atsakas buvo kiek kitoks, nei tikėtasi, rašo mirror.co.uk.

BBC radijo laidų vedėjai Iainas Lee ir Justinas Dealey, atlikdami socialinį eksperimentą, tikėjosi sulaukti geresnės reakcijos.<br>Youtube.com nuotr.
BBC radijo laidų vedėjai Iainas Lee ir Justinas Dealey, atlikdami socialinį eksperimentą, tikėjosi sulaukti geresnės reakcijos.<br>Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 6:29 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:46 PM

Eksperimentas, kuris buvo nufilmuotas, sulaukė neapykantos kupinų praeivių žvilgsnių, kai susikibusi rankomis netradicinė pora pasirodė miesto gatvėse.

I. Lee ir J. Dealey buvo priblokšti atsako, kurio sulaukė, kai pamėgino pakeisti neigiamą žmonių nusistatymą prieš homoseksualumą.

Tokio eksperimento idėja kilo po to, kai į vieną jų laidų paskambinęs homoseksualas papasakojo, kad Lutono mieste jis buvo užpultas ir užgauliojamas dėl savo netradicinės orientacijos. Šio pasakojimo paskatinti, radijo laidų vedėjai nusprendė patys savo akimis įsitikinti, kaip žmonės reaguoja į kitokios lytinės orientacijos žmones.

Rezultatai buvo ne tokie, kokių tikėtasi. Dviejų vyriškių pasivaikščiojimas susikibus rankomis miesto gatvėse sukėlė daugybės žmonių viešai reiškiamą pasibjaurėjimą.

Vaizdo įraše galima pamatyti, kaip vienas vyras, išvydęs artėjančią vyriškių porą, savo vaiką pasiveda toliau nuo jų.

Vis dėlto nemaloniausi vaizdai pasirodo įrašo pabaigoje. Radijo laidų vedėjai baigia pašnekesį su paaugliu berniuku ir jo mama, kai išvydus tokią netradicinę porą berniuko lūpose tyliai pasigirsta garsas, reiškiantis akivaizdų priešiškumą.

„Pamaniau, jog toks elgesys yra bjauru... Manau, kad dviem vyrams nedera vaikščioti susikibus rankomis. Tai yra šlykštu“, – prisipažįsta paauglys.

Jaunuolio motina bandė užtarti berniuką, pridurdama, kad homoseksualumas vis dar yra stigmatizuojamas, o berniukas yra tik dar nesubrendęs paauglys.

Vaizdo įrašo pabaigoje kalbėdami slapta į kamerą, BBC pranešėjai apibendrino visą eksperimentą: „Žinoma, pasijutau nejaukiai. Jeigu būčiau buvusi mergina, laikiusi tavo ranką, tai nebūtų sukėlę diskomforto.“

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.