„Filantropas“ iš Baltarusijos: pavogė ir išdalino praeiviams

Vyresnės kartos žmonės turbūt prisimena garsaus rusų režisieriaus Eldaro Riazanovo filmą „Saugokis automobilio“ (jame, beje epizodinį kunigo vaidmenį suvaidino ir Donatas Banionis), kurio herojus Dietočkinas vogdavo automobilius ir juos pardavęs už gautus pinigus šelpdavo vaikų globos įstaigas. Panašus kilnus nusikaltėlis sulaikytas Baltarusijoje. Tik vargu ar kas susuks apie jį filmą...

Nustatyta, kad įtariamasis ketino pavogti iš kiosko pinigus, tačiau jų neradęs, nusprendė pasitenkinti loterijos bilietais, kuriuos vėliau paprasčiausiai išdalijo praeiviams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nustatyta, kad įtariamasis ketino pavogti iš kiosko pinigus, tačiau jų neradęs, nusprendė pasitenkinti loterijos bilietais, kuriuos vėliau paprasčiausiai išdalijo praeiviams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 5:39 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:03 AM

Baltarusijos Novopolocko mieste vyras iš kiosko nukniaukė 400 loterijos bilietų ir išdalijo juos praeiviams, rašo savo svetainėje Baltarusijos telegrafo agentūra BELTA. Kovo 17 dienos rytą į šio miesto teisėsaugininkus kreipėsi Respublikinės unitarinės įmonės „Baltarusijos loterijos“ pardavėja. Ji pranešė, kad nežinomas asmuo įsmuko į kioską ir pavogė 400 įvairių loterijos bilietų.

Operatyviojo tyrimo grupė įvykio vietoje, ant išdaužto lango stiklo, aptiko rankų pirštų atspaudus. Jie sutapo su duomenų bazėje turėtais atspaudais. Milicijos darbuotojai nedelsdami išvyko ieškoti įtariamo nusikaltėlio į jo gyvenamąją vietą. Buvo sulaikytas 28 metų Rosono rajono gyventojas, atvykęs į Novopolocką pasisvečiuoti pas savo pažįstamą merginą. Jam iškelta baudžiamoji byla.

Įtariamasis jau buvo teistas už vagystes. Šį kartą jis apsivogė įkaušęs. Nustatyta, kad įtariamasis ketino pavogti iš kiosko pinigus, tačiau jų neradęs, nusprendė pasitenkinti loterijos bilietais, kuriuos vėliau paprasčiausiai išdalijo praeiviams.

Kaip pranešama, vogti bilietai dalyvaus tiraže, kadangi jų išimti nėra kaip – jų numeriai nežinomi, todėl gali nukentėti žmonės, kurie juos įsigijo sąžiningai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.