Australijos premjeras priėmė alaus iššūkį

Australai garsėja pomėgiu išgerti. Vieną bokalą po kito tuštinantis australų turistas Europoje nieko nestebina, todėl sulaukęs iššūkio nutarė neatsilikti ir Australijos premjeras Tony Abbottas.

T.Abbottas alaus bokalą sugebėjo ištuštinti per 6 sekundes.
T.Abbottas alaus bokalą sugebėjo ištuštinti per 6 sekundes.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 21, 2015, 8:44 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:52 AM

Prieštaringai vertinamas Australijos ministras pirmininkas neretai sulaukia pašaipų dėl savo elgesio, ypač dėl ne itin apgalvotų aštrialiežuviškų pareiškimų.

Užėjęs į vieną Sidnėjaus barą premjeras užsisakė alaus.

Tuo metu bare lyg tyčia pergalę laistė viena Australijos futbolo komanda, o jos jau gerokai apšilę žaidėjai įsidrąsino mesti premjerui tipišką australams iššūkį – kuo greičiau vienu mauku ištuštinti bokalą alaus.

T.Abbottas garsėja skambiais pažadais ir lengvabūdiškais pareiškimais, tad iškart sutiko.

Į jį nukrypo dešimtys kamerų ir telefonų, tad ir trauktis nebuvo kur. Užsivertęs bokalą T.Abbottas alų išmaukė per rekordiškai trumpą laiką – vos 6 sekundes ir netgi aplenkė kai kuriuos jaunesnius bokalų kilnotojus.

„Jis labai didžiavosi savimi ir labai skubėjo – keli lašai net užtiško ant marškinių“, – teigė futbolo teisėjas Simonas Carrodusas, priminęs T.Abbottui kiek gėdingą epizodą iš 2010 metų rinkimų kampanijos, kai politikas prie baro užsisakė moterų labiau mėgstamą alaus ir limonado kokteilį.

Tiesa, T.Abbottui šį kartą pagerinti neoficialaus rekordo nepavyko. Buvęs premjeras Bobas Hawke’as, Australijai vadovavęs nuo 1983-iųjų iki 1991 metų, buvo tikras greitojo alaus gėrimo čempionas.

Jis tris dideles alaus taures susivertė per 11 sekundžių.

Galiausiai T.Abbotto triukas su alumi sulaukė ir kritikos.

Apklausos rodo, kad šiuo metu premjeras yra itin nepopuliarus, o bandymas pagerinti įvaizdį laikomas ir nevykusiu, ir skatinančiu besaikį alkoholio vartojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.