Drąsuolis JAV už patyčias iš aligatoriaus sumokėjo gyvybe

JAV valstijoe Teksaso gyventojas penktadienį nusprendė esąs gudresnis už aligatorius. Vyra juokėsi iš apie juos įspėjančių ženklų, tačiau už tai sumokėjo pačią didžiausią kainą, skelba CNN.

Nors pastaruoju metu Floridos valstijoje aligatoriai mirtinai sužalojo nemažai žmonių, Teksase tai nutiko pirmąkart.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nors pastaruoju metu Floridos valstijoje aligatoriai mirtinai sužalojo nemažai žmonių, Teksase tai nutiko pirmąkart.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2015, 8:26 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 11:44 PM

Ankstyvą rytą Orindžo apygardos policijai pranešta, kad vandens telkinyje naktį besimaudantį 28 metų Tommie Woodwardą ir moterį užpuolė didžiulis aligatorius.

Vaikino kūnas buvo rastas po kelių valandų, o moteris nuo gyvūnų nenukentėjo.

Teisėsaugos atstovas Rodney Price'as pasakojo, kad T.Woodwardas ignoravo ir žodinius įspėjimus, ir ženklą „Nesimaudyti dėl aligatorių“ ir netgi tyčiojosi iš mirtinai pavojingų plėšrūnų prieš įlipdamas į vandenį.

„Jis nusirengė marškinėlius, išsiėmė piniginę. Kažkas jam šūktelėjo norėdamas jį sulaikyti, o vaikinas tik metė „Velniop tuos aligatorius“ ir įšoko į vandenį. Beveik iškart jis jau šaukėsi pagalbos“, – teigė R.Price'as.

Įspėjamasis ženklas prie įlankos atsirado šią savaitę po to, kai vandenyje pastebėtas 3 metrų ilgio roplys.

„Prašau, nelipk į vandenį, ten tikrai yra aligatorius“, – prieplaukos darbuotoja Michele Wright teigė šaukusi T.Woodwardui.

Iškart po to ji išgirdo moters klyksmą: „Jį pagavo aligatorius!“. M.Wright vandenyje nelaimėlio ieškojo su žibintuvėliu, tačiau jau buvo per vėlu.

Aligatoriai yra plėšrūs gyvūnai, kurie aktyviai gina savo teritoriją. Teksaso parkų ir gamtosaugos centro teigimu, jie suės viską, ką tik pagaus, todėl jų būtina saugotis.

„Nusileidus saulei į vandenį geriau nelipti. Jie tada medžioja ir maitinasi“, – teigė šių gyvūnų ekspertas Arlie Hammondsas.

Nors pastaruoju metu Floridos valstijoje aligatoriai mirtinai sužalojo nemažai žmonių, Teksase tai nutiko pirmąkart.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.