Rusija šaiposi iš JAV: pagamino ledus „Obamka“

Tai, kad Rusijoje stiprėja neigiamas požiūris į JAV, atrodytų jokia naujiena. Tačiau viena šalies ledų gamintojų kompanija nusprendė nueiti dar toliau ir pagaminti ledus, pavadinimu „Obamka“, rašo USA Today.

Įmonė tikina, kad ledai niekaip nesusiję su politika.<br>Twitter nuotr.
Įmonė tikina, kad ledai niekaip nesusiję su politika.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 11:42 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:16 PM

„Obamka“ rusiškai – tai mažybinis Obamos pavadinimas. Ant minėtų ledų pakuotės nupieštas tamsiaodis berniukas su auskaru ausyje.

Ledų gamintojų kompanija „Slavitsa“ visgi tikino, kad jų gaminio pavadinimas neturi nieko bendro su politika. Esą jie tenorėjo parodyti, jog pasaulyje yra kitų rasių žmonės.

„Tiems, kas turi lakią vaizduotę, gali kilti įvairių minčių. Tačiau tai vaikams skirtas gaminys, neturintis nieko bendra su politika“, – tikino „Slavitsa“ atstovai.

Tiesa, neva nieko bendro su politika neturintys ledai atsirado po to, kai Rusijos ir JAV santykiai gerokai atvėso. Abi šalys neretai negaili kritikos viena kitos veiksmams, o rusų žiniasklaida ne kartą išjuokė JAV prezidentą Baracką Obamą.

Tačiau ledų gamintojų įmonė „Slavitsa“ paskelbė nustojusi gaminti ledus „Obamka“. Anot kompanijos atstovų, buvo sukurtas ribotas ledų porcijų skaičius tam, kad būtų galima ištirti rinka.

Įmonė „Slavitsa“ yra įsikūrusi Krasnojarske, kur yra taip pat Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną šlovinanti įstaiga „Prezidento kavinė“. Pastarosios tualete kabo tualetinis popierius su B.Obamos atvaizdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.