Tbilisio veganų kavinę ekstremistai apmėtė mėsos gabalais

Tbilisio centre įsikūrusi veganų kavinė buvo priversta atšaukti filmo peržiūrą, nes save kraštutiniais dešiniaisiais vadinanti grupuotė apmėtė susirinkusiuosius dešrelėmis ir sukėlė muštynes, skelbia „Radio Free Europe“.

Kavinėje dažnai lankosi užsieniečiai.<br>„Facebook“ nuotr.
Kavinėje dažnai lankosi užsieniečiai.<br>„Facebook“ nuotr.
Tbilisio policija nespėjo sulaikyti užpuolikų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Tbilisio policija nespėjo sulaikyti užpuolikų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-31 09:58, atnaujinta 2017-05-23 15:46

„Kiwi Cafe“ darbuotojai sekmadienio vakarą iškvietė policiją, nes daugiau nei dešimties vyrų gauja su mėsomis užpuolė kavinės lankytojus ir personalą.

Klientų teigimu, grupė gruzinų įsiveržė į kavinę apsivynioję dešreles aplink kaklus ir laikydami iešmus su mėsos gabalais.

„Jie išsitraukė keptos mėsos, dešrelių ir žuvų, pradėjo jas mėtyti į mus, o tada užsirūkė. Akivaizdu, kad jie tiesiog norėjo mus suerzinti ir parodyti nepagarbą“, – pranešė kavinės darbuotojai.

O muštynės kilo tada, kai darbuotojai juos paprašė palikti kavinę, kurioje nerūkoma.

Susirėmimai išsiplėtė į gatvę, o prie muštynių prisijungė ir kaimynai – kai kurie stojo į restorano darbuotojų pusę, kiti palaikė užpuolikus. Pranešama apie sužeidimus.

Gaujai pavyko pabėgti iki pasirodant policijai, tad pareigūnai nesuėmė nė vieno užpuoliko. Buvo apklausti tik kavinės darbuotojai.

Nors atrodo, kad mėsėdžių surengtas veganų užpuolimas gali būti tiesiog noras atkeršyti už vis dažniau Vakarų kultūroje plintantį nusistatymą prieš mėsos mėgėjus, Gruzijoje šis išpuolis gali būti išprovokuotas rimtesnių problemų.

Pirmadienį „Kiwi Cafe“ savo socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje kavinę užpuolusią gaują išvadino „neonaciais, kurie remia fašistines idėjas“.

Esą vėliau muštynes surengę ekstremistai anksčiau lankėsi rajone ir klausinėjo aplinkinių parduotuvių savininkų, ar „Kiwi Cafe“ lankosi LGBT bendruomenės nariai.

Mat ši prieš metus atidaryta Tbilisio kavinė dažnai pritraukia užsieniečius ir kultūrines mažumas.

Dalis Tbilisio gyventojų nerimauja dėl ksenofobinio smurto protrūkio „Kiwi Cafe“. Be to, praėjusią savaitę nacionalistai surengė eitynes Gruzijos sostinėje. Tad baiminamasi, kad tokie įvykiai gali reikšti suaktyvėjusius kraštutinių dešiniųjų politinius veiksmus.

Gegužės 26 dieną, Gruzijos nepriklausomybės nuo Sovietų Sąjungos atgavimo proga, nacionalistai Tbilisio gatvėmis ėjo laikydami plakatus su užrašais „Gruzinai Gruzijai“.

Panašus šūkis „Gruzija gruzinams“ šalyje yra smerkiamas, o prieš trejus metus šalyje surengtame homoseksualų parade jis buvo naudojamas protestuotojų nacionalistų kartu su svastikomis ir rasistiniais įžeidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.