Britams pasitraukus iš Europos Sąjungos pabrangs jų mylimi ledai

Jei artėjančiame referendume britai nubalsuos už išstojimą iš Europos Sąjungos (ES), išaugs ledų kainos. Ekonominės Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Bendrijos pasekmės visiems gerai žinomos, tačiau vadinamasis „Brexit“ paveiks ne tik įmones, bet ir kasdienį britų gyvenimą, rašo „Politico“.

Įmonės „Unilever“ vadovas P.Polmanas perspėjo, kad Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES išaugs ledų kainos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Įmonės „Unilever“ vadovas P.Polmanas perspėjo, kad Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES išaugs ledų kainos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 7:22 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:18 AM

Kompanijos „Unilever“ vadovas Paulas Polmanas „Channel 4 News“ pabrėžė, kad jei birželio 23 dieną vyksiančio referendumo metu šalies gyventojai balsuos už vadinamąjį „Brexit“ arba pasitraukimą iš ES, smarkiai šoktelės importuojamų pieno produktų kainos, o tai padarys įtaką ir ledų kainoms.

„Pažvelkime į vieną iš mėgstamiausių Jungtinės Karalystės produktų – ledus „Magnum“. Jei Jungtinė Karalystė išstos iš ES, atsiras prekybos apribojimai, nes verslo sąlygos nebus tokios, kokio būtų, jei šalis pasiliktų Bendrijos sudėtyje. Šį faktą daugelis suvokia“, – atkreipė dėmesį P.Polmanas. 

„Pavyzdžiui, atsiras importo muitai pieno produktams: bet kuri šalis už ES ribų privalo mokėti 40-50 proc. importo muitus, – aiškino P.Polmanas. – Todėl pakils pieno produktų kainos, dėl ko pakils ir ledų kainos, o vartotojas turės už visą tai sumokėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.