Rusijos policija apsikvailino – prezidentą V. Putiną išvadino ekstremistu

Žemutinio Naugardo miesto gyventojas Gera Kniazevas praėjusių metų kovą sulaukė policijos dėmesio. Ant savo biuro balkono jis buvo pasikabinęs plakatą, smerkiantį opozicionieriaus Boriso Nemcovo žmogžudystę, pasakoja „The Moscow Times“.

G.Kniazevas plakatą vėl pakabino ant balkono.<br>„Facebook“ nuotr.
G.Kniazevas plakatą vėl pakabino ant balkono.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 2:06 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:26 AM

Teisėsaugininkams užkliuvo ant plakato parašyti žodžiai: „Būtina pagaliau išlaisvinti Rusiją nuo gėdos ir tragedijų, panašių į tą, kai sostinės centre buvo negailestingai nužudytas B.Nemcovas.“

Policija liepė nukabinti šį plakatą ir netrukus jį konfiskavo „dėl jame užkoduoto ekstremizmo“.

Tačiau, kaip vėliau sužinojo, ši citata buvo visai ne Kremliaus režimo opozicionierių, bet paties šalies lyderio Vladimiro Putino.

Visai neseniai plakatas buvo grąžintas jo savininkui. Teisėsauga į G.Kniazevo namus pasibeldė spalio 7-ąją, per V.Putino gimtadienį.

„Visa tai yra labai „kafkiška“: policija grąžino plakatą per paties ekstremisto gimtadienį, – juokėsi G.Kniazevas, papasakojęs apie įvykį socialiniuose tinkluose. – Ką tik pakabinau plakatą į tą pačią vietą, kuris buvo 2015-ųjų kovą.“

Opozicionierius B.Nemcovas buvo nužudytas 2015-ųjų vasario 27-ąją, ant tilto Maskvos centre, netoli Raudonosios aikštės.

Šiuo metu kaltinimai dėl žmogžudystės pateikti penkiems įtariamiesiems: Zaurui Dadajevui, broliams Anzorui ir Šagidui Gubaševams, Tamerlanui Eskerchanovui ir Chamzatui Bachajevui. Šeštasis įtariamasis – Beslanas Šavanova – nusižudė per susidūrimą su policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.