ES komisaras sulaukė Kinijos kritikos dėl rasistinių komentarų

Kinija trečiadienį

G.Oettingeris pavadino kinus „siauraakiais“.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
G.Oettingeris pavadino kinus „siauraakiais“.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 11:47 AM, atnaujinta May 9, 2017, 6:35 PM

Praeitą mėnesį per vieną renginį Hamburge buvo slapta nufilmuota kaip už skaitmeninę ekonomiką atsakingas komisaras G.Oettingeris, praėjusią savaitę paskirtas į dar įtakingesnį biudžeto reikalų komisaro postą, šaipėsi iš Kinijos ministrų delegacijos dėl „iš kairės į dešinę sušukuotų plaukų, išteptų batų tepalu“.

Portalo „YouTube“ vartotojas, pasivadinęs „Sebas Travelling“, šią filmuotą medžiagą paskelbė praėjusį penktadienį ir nurodė, kad G.Oettingeris kinams negailėjo kitų paniekinamų epitetų, tokių kaip „siauraakiai“ ir „sukčiai“.

„Šios ... pastabos atskleidžia gluminantį pranašumo jausmą, įsišaknijusį kai kuriuose Vakarų politikuose“, – per įprastą spaudos konferenciją sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

„Tikimės, kad jie gali išmokti objektyviai vertinti save bei kitus, taip pat gerbti kitus ir elgtis su jais kaip su lygiais“, – pridūrė atstovė.

Minimas komentaras buvo „prastokas posakis, kuriuo jokiu būdu nebuvo siekiama parodyti nepagarbos Kinijai“, šeštadienį laikraščiui „Die Welt“ sakė G.Oettingeris.

Jo įžeidžiami komentarai buvo paviešinti nepatogiu metu – iškart po to, kai Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris penktadienį paskelbė, kad skiria G.Oettingerį perimti biudžeto reikalų komisaro postą iš bulgarės Kristalinos Georgijevos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.