Mandato netekę Rusijos parlamentarai nesirengia palikti prabangių butų

Rinkimuose mandato netekę Rusijos parlamentarai nenori skirtis su prabangiu gyvenimo būdu. Dešimtys jų vis dar gyvena Kremliaus išlaikomuose butuose, tačiau greitai gali būti iš jų iškeldinti.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, iš Kremliaus išlaikomų butų dar neišsikraustė apie 86 buvę parlamentarai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Pasak Rusijos žiniasklaidos, iš Kremliaus išlaikomų butų dar neišsikraustė apie 86 buvę parlamentarai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 8:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:44 PM

Pasak Rusijos žiniasklaidos, maždaug 86 buvę parlamentarai privalo išsikraustyti iš savo būtų Maskvoje, nes neteko savo mandato rugsėjo 18-ąją vykusiuose Valstybės Dūmos ir regionų valdžios rinkimuose.

Tačiau buvę politikai patogių butų neatsisakė, dėl to nėra kur apgyvendinti kelių dešimčių naujai išrinktų parlamentarų, kurie į Maskvą plūsta iš visos Rusijos. Pastarieji laikinai privalės gyventi viešbučiuose, rašo BBC ir „The Moscow Times“.

Kadangi kambariai geriausiuose Maskvos viešbučiuose gali kainuoti iki 60 tūkst. rublių (877 eurų) už naktį, iškeldinimo procesas – jei jis tęsis ilgai – gali Kremliui atsieiti itin brangiai. Oficialus iškeldinimo procesas gali užtrukti net iki metų.

Daugybė rinkimuose neperrinktų parlamentarų persikėlė į Maskvą su savo šeima, todėl vengia išsikelti, nes čia mokslus jau pradėjo jų vaikai.

Nenoras palikti prabangių butų nėra naujas reiškinys Rusijoje, kur į pensiją išėję ar darbo netekę pareigūnai ir toliau mėgaujasi savo buvusio darbo suteikiamomis privilegijomis.

Po praėjusių rinkimų taip pat buvo dalis Kremliaus išlaikomų butų Maskvoje apleisti nenorėjusių parlamentarų – jie buvo iškeldinti per prievartą.

Šį kartą valdžia gali imtis teisinių priemonių, kad dabartinius butų gyventojus priverstų išsikelti kaip įmanoma greičiau.

Tiesa, net iškeldinus politikus naujieji parlamentarai negalės įsikelti į butus dar kurį laiką, mat jie turės pirma būti renovuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.