Tik Šiaurės Korėjoje: vaikų organizacija padovanojo armijai raketų paleidimo įrenginių

Šiaurės Korėjos vaikų sąjunga jos įkūrimo 77-ųjų metinių proga šalies armijai padovanojo už vaikų surinktus pinigus pagamintų raketų paleidimo įrenginių.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pozuoja grupinei nuotraukai su Korėjos vaikų sąjungos atstovais Pchenjane.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pozuoja grupinei nuotraukai su Korėjos vaikų sąjungos atstovais Pchenjane.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 8:37 AM

Tai trečiadienį pranešė „Yonhap“, remdamasi Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA.

Pasak KCNA, Korėjos vaikų sąjungos nariai prisijungė prie šalies darbininkų judėjimo ir taip pat rinko lėšas armijai, už kurias buvo pagamintos naujos reaktyvinės salvinės ugnies sistemos. Jų perdavimo ceremonija buvo surengta Pchenjane.

Šiaurės Korėjos režimas, siekdamas gauti papildomų lėšų armijai, pasitelkia vaikus, kurie renka vaistažoles, derliaus likučius ir metalo laužą.

Raketų paleidimo sistemos buvo pavadintos „Sonyeon“, korėjiečių kalba tai reiškia „berniukas“. Po ceremonijos jos buvo išsiųstos į karinius dalinius. KCNA nepateikia išsamesnės informacijos apie šią ginkluotę.

Korėjos vaikų sąjunga, buvusios SSRS pionierių organizacijos analogas, buvo įkurta 1946 metais. Jai priklauso apie 3 mln. 7–14 metų amžiaus vaikų, nešiojančių raudonus kaklaraiščius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.