Maskva susirūpino, kad Lietuva medžios jos šnipus

Su Kremliumi siejama Rusijos naujienų agentūra „Regnum“ paskelbė nerimastingą pranešimą apie tai, kad Lietuva pradėjo medžioti Rusijos šnipus. „Lietuvoje pradėta Rusijos šnipų medžioklė: žiniasklaida reikalauja suimti agentus prieš televizijos kameras“, – skelbia pavadinimas. Taip sureaguota į portale lrytas.lt birželio 18 d. paskelbtą Romo Sadausko-Kvietkevičiaus komentarą „Duokite mums gyvą Rusijos šnipą su antrankiais“.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Jun 27, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:44 AM

„Lietuvos žiniasklaida atvirai pradėjo reikalauti atitinkamų organų sugauti bent vieną Rusijos šnipą“, – rašo „Regnum“.

„Tačiau neužtenka pasakyti, kaip tai 2012 m. pavasarį padarė Valstybės saugumo departamentas, kad iš Rusijos ateina dideli pinigai Visagino atominės elektrinės projektui žlugdyti, o paskui mėgautis vaizdu, kaip už juos nuperkamas referendumas... Neužtenka, kad tai savo metiniame pranešime užuominomis pakartojo prezidentė, referendumą pavadinusi farsu.

Kažkas turėjo atsekti tuos pinigų srautus nuo rusiško kapitalo šaknis turinčių įmonių iki konkrečių agitatorių ir prieš kameras uždėti jiems antrankius. Suprantu, kad tai labai sudėtingai tiriami dalykai. Bet mūsų visuomenę geriausiai paveiktų pranešimas, kad pareikšti įtarimai bent vienam įtakos agentui, už atlygį kažką padariusiam Rusijos labui.

Nebūtinai pačiam svarbiausiam, gali būti ir koks neatsargus žioplys ar nuoširdus rusofilas, pats nesuvokiantis, iš kur gauna paramą. O tai dabar kažkaip niekam visai nebaisu rusiškus pinigus dėtis kišenėn“, – R. Sadauską-Kvietkevičių cituoja Kremliaus agentūra.

Nors portalo lrytas.lt komentatorius aiškiai įvardijo, kad didžiausią įtarimą jam kelia žaliųjų veiklos suaktyvėjimas Lietuvoje, ekologinėmis idėjomis dangstant Rusijai naudingą požiūrį, „Regnum“ šį momentą nutyli, apsiribodama abstrakčiu pagraudenimu, kad Lietuva visur įžvelgia Rusijos grėsmes ir Rusijos agentų infiltravimą į „valdžios struktūras, žiniasklaidą ir įvairias organizacijas“.

„Regnum“ cituoja ir kito Lietuvos portalo delfi.lt redaktorę Moniką Garbačiauskaitę-Budrienę, pasidžiaugusią Valstybės saugumo departamento ataskaita ir prezidentės Dalios Grybauskaitės pranešimu, kuriuose Rusija pasirodo kaip Lietuvai nedraugiška ir grėsmę kelianti šalis, ir kad dabar, parėmus dokumentais, į tokius teiginius nebegalima numoti ranka kaip į sąmokslo teoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.