Gruziją valdant M.Saakašviliui prezidentūra vogė dujas?

Gruziją valdant Michailui Saakašviliui prezidento rūmuose Tbilisyje buvo įrengtas slaptas požeminis dujotekis. O juo, nedaug kam žinant, nelegaliai tekėjo dujos, už kurias prezidentūra nieko nemokėjo, skelbia naujienų portalas „Gruzija online“

Įtariama, kad į Gruzijos prezidento rūmus ne vienerius metus slaptu dujotekiu nelegaliai pumpavo dujas.<br>lrytas.lt
Įtariama, kad į Gruzijos prezidento rūmus ne vienerius metus slaptu dujotekiu nelegaliai pumpavo dujas.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2014, 3:36 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:53 AM

Gruzijos energetikos ministro pavaduotojas Ilja Elošvilis ir bendrovės „Kaztransgaz Tbilisi“ atstovai teigė, kad slaptas dujotekis buvo įrengtas dar 2004 metais, statant naująjį prezidentūros pastatą, kurį gruzinai praminė „Saakašvilio rūmais“.

„Dujos nelegaliai buvo tiekiamos į administracijos pastatą ir pagalbinius statinius. Kalbame apie didelį mastą, nes mūsų turimais duomenimis administracijos pastatas per mėnesį sunaudoja dujų už 5-6 tūkst larių“, -- teigė I.Elošvilis, kuris vadovavo tyrimui.

Įtarimų esą buvo kilę jau anksčiau, tiriant atvejus, kai nelegalius dujotiekius nusitiesė kelios privačios bendrovės. Tačiau iki M.Saakašvilio kadencijos pabaigos pernai nė vienas pareigūnas nedrįso tikrinti prezidento administracijos pastato. Dabar šiame pastate atjungtas dujų tiekimas ir nebus atnaujintas, kol nebus sumokėtos skolos už išvogtas dujas.

Tiesa, ironiška, jog dabartinis prezidentas Georgijos Margelavišvilis pastatu jau nebesinaudoja -– prezidentūra „Saakašvilio rūmus“ išpeikė, kaip nereikalingos prabangos simbolį, už kurio statybas suplota dešimtys milijonų dolerių. Nebešildomas pastatas atiduotas prižiūrėti Švietimo ir mokslo ministerijai. Ten turėtų įsikurti universitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.