Reakcija į Kremliaus propagandą – steigiamas žurnalistų centras

Reaguojant į Rusijos

Žurnalistinio meistriškumo centro veikla visų pirma būtų nukreipta į rusų kalba laidas rengiančius žurnalistus, atsiliepiant ir reaguojant į naujus propagandinius iššūkius.<br>AP asociatyvi nuotr.
Žurnalistinio meistriškumo centro veikla visų pirma būtų nukreipta į rusų kalba laidas rengiančius žurnalistus, atsiliepiant ir reaguojant į naujus propagandinius iššūkius.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-20 17:30, atnaujinta 2017-10-19 18:04

Rygoje su Latvijos ir Estijos atstovais susitikęs kultūros viceministras Romas Jarockis tvirtina, kad įsteigus centrą, Lietuva galėtų tikėtis finansavimo žiniasklaidos tyrimams, taip pat žiniasklaidos raštingumo kėlimo projektams. Lėšų įvairioms priemonėms, kurios būtų skirtos Lietuvai, Latvijai ir Estijai, yra numačiusi Skandinavijos valstybes vienijantis vyriausybinio bendradarbiavimo forumas – Šiaurės ministrų taryba.

„Kalba buvo, kad tai nebūtų kontrpropaganda, paprasčiausiai tai būtų skirta žurnalistams apmokyti, metodams ir būdams, kaip kovoti su dezinformacija, kad žiniasklaida būtų pagrįsta faktais, taip pat atlikti tyrimus. Tai iš esmės yra ir žurnalistų kvalifikacijos kėlimas, ir visuomenės švietimas, žurnalistinis raštingumas“, – BNS sakė R.Jarockis.

Kaip nurodo ministerija, Žurnalistinio meistriškumo centro veikla visų pirma būtų nukreipta į rusų kalba laidas rengiančius žurnalistus, atsiliepiant ir reaguojant į naujus propagandinius iššūkius. Anot viceministro, Latvijoje centras orientuotųsi į Stokholmo ekonomikos aukštosios mokyklos programas, Estijoje parama būtų skiriama naujai įsteigtam kanalui rusakalbiams.

„Lietuvoje akcentas būtų žiniasklaidos tyrimai. Viskam vadovautų centras, kuris būtų sukurtas spalio pradžioje Rygoje. Esmė yra tai, kad daugiau bus investuojama ne į studentus, o profesionalus, kurie norėtų tobulinti įgūdžius“, – sakė jis.

Pasak viceministro, konkrečios priemonės turėtų paaiškėti spalio mėnesį, įsteigus centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?