Liepsnojančios rusų meilės V. Putinui negesina jokios negandos

Vladimiro Putino veiksmai Sirijoje ir Ukrainoje buvo kritikuoti Vakaruose, tačiau savo šalyje Rusijos prezidentas mylimas ir dievinamas. Volokolamske gyvenantys rusai pasakoja „visiškai pasitikintys“ savo lyderiu, kuris anot jų visuomet teisus, rašo BBC.

V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Reuters nuotr.
V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Reuters nuotr.
V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Spunik/Reuters nuotr.
V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Spunik/Reuters nuotr.
V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Spunik/Reuters nuotr.
V.Putino reitingai – nepaprastai aukšti.<br>Spunik/Reuters nuotr.
Ar susvyruos V.Putino reitingai?<br>AP nuotr.
Ar susvyruos V.Putino reitingai?<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 9:10 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:29 PM

„Aš remiu V.Putiną ir tai, kaip jis triuškina,- pasakoja ūkininkas Viktoras. – Jis – tikras lyderis. Čia kaip aš ir mano ferma. Šitoj vietoj anksčiau buvo visiška netvarka, kol aš nesiėmiau vadovauti. O Rusijoje irgi buvo visiška netvarka, kol V.Putinas neatėjo į valdžią“.

Nors Viktoras remia Rusijos karinę kampaniją Sirijoje, jis prisipažįsta esąs prieš rusų karių buvimą sausumoje. Tačiau, paklaustas, ką galvotų, jei V.Putinas pasakytų, kad toks sprendimas reikalingas, ūkininkas apsigalvoja.

„Na, jei jau tėvynė sako, kad to reikia, tada turim paklusti. Tu neabejoji vado nurodymais. Tu juos vykdai“, – užtikrintai rėžia vyras.

Prezidentas klaidų nedaro

Volokolamsko mokykloje dirbanti mokytoja Liudmila Verbitskaya mano panašiai.

„Kai mes klausome jo kalbų per televiziją, mes jaučiame, kad V.Putinui rūpi visi žmonės. Jis geras prezidentas“, – sako mokytoja.

L.Vertibskaja moko vaikus anglų kalbos jau 35-erius metus. Jos sūnus tapo vienuoliu, o prezidentas jai atrodo, kaip nuoširdus krikščionis.

Paklausta, ar pasitiki prezidentu, Liudmila nė akimirkos nesusvyruoja: „Visiškai, šimtų procentų“. Moteris taip pat tvirtina palaikysianti jo sprendimus dėl Sirijos, kad ir kokie jie būtų.

„Mes nebijome jo klaidų, – paklausta, ar nemano, kad V.Putinas klysta, sako mokytoja. – Kiekvienas žmogus gali daryti klaidų. Tačiau jei jis tiki Dievu, Dievas tas klaidas pataisys“.

Volokolamsko gatvėje sutikta Irina prisipažįsta nerimaujanti dėl operacijos Sirijoje, tačiau teigia, kad V.Putiną vis tiek labai myli.

Marina susirūpinusi, nes mano, kad dėl Rusijos veiksmų Sirijoje buvo numuštas lėktuvas virš Sinajaus pusiasalio. Tačiau, paklausta ar kampanija Sirijoje buvo klaida, moteris atsako: „Net jei tai klaida, aš dėl to nieko negaliu padaryti“. Tačiau moteris patikina, kad tragiški įvykiai nepakeitė jos požiūrio į V.Putiną.

„Ne, visiškai nepakeitė, – sako Marina. – Mes jį mylime. Jis yra liaudies žmogus!“

Garbina V.Putiną nuo ryto iki vakaro

Mažai rusų mano, kad prezidentas yra tiesiogiai atsakingas už savo sprendimus. Tai lemia šimtmečių tradicija, kuri rusams teigia, jog reikia gerbti žmogų valdžios viršūnėje: carą, imperatorių, generalinį sekretorių, prezidentą.

Be to, V.Putino teigiamą įvaizdį formuoja ir valstybinės televizijos, kurios nuo ryto iki vakaro giria prezidentą.

Teigiamas įvaizdis Rusijoje formuojamas ir apie karinę tarnybą. Volokolamsko Rusijos patriotų klube paaugliai kadetai žygiuoja ir dainuoja dainas apie tarnybos džiaugsmus.

„Tavo ir mano likimas yra tarnauti Rusijai! tarnauti Rusijai – šiai nuostabiai šaliai!“, – skanduoja kadetai.

„V.Putinas yra puikus vadovas, – pasakoja vienas kadetas. – Taip galvoja ne tik Rusija, bet visas pasaulis“.

Įtaria teroristus visur

Prie Volokolamsko tekstilės darbuotojų rūmų kabo didžiulis ženklas: „Terorizmas yra grėsmė visuomenei“.

Žurnalistus čia pasitinka milicininkai ir paprašo užpildyti apsilankymo formas bei baimindamiesi, kad šie rengia teroro išpuolį.

„Šiomis dienomis negali būti dėl nieko tikras“, – teigia kultūros rūmų direktorė.

Viduje choras dainuoja apie upę, tekančią per beržyną, ir baltą paukštį, skrendantį į dangų parnešti atleidimo žemei.

„Muzika mums labai padeda, – pasakoja chore dainuojanti Marija. – Televizijos žiniose dabar vien šaudynės ir žudynės. Tačiau atėjimas čia suteikia vilties dėl ateities. Tačiau prie to prisideda ne tik muzika. Rusijos nacionaliniame charakteryje yra kažkas, kas mums padeda laikytis tvirtai ir įveikti problemas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.