Jemene sudužus JAE naikintuvui žuvo abu pilotai

Du

Pranešama, kad naikintuvas sudužo dėl techninio gedimo.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pranešama, kad naikintuvas sudužo dėl techninio gedimo.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Mar 14, 2016, 1:11 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:31 PM

Naikintuvas „Mirage“ sudužo paryčiais „dėl techninio gedimo“, sakoma koalicijos pranešime, kurį paskelbė Saudo Arabijos valstybinė naujienų agentūra SPA, praėjus kelioms valandoms po to, kai JAE nurodė, kad vienas iš jos karinių orlaivių dingo Jemene.

JAE oficialioji naujienų agentūra WAM, savo ruožtu, nurodė, kad Emyratų ginkluotosios pajėgos trumpai be paaiškinimų pranešė, jog vienas lėktuvas yra „dingęs“.

Tokia nelaimė Emyratų lėktuvą ištiko pirmą kartą nuo praėjusių metų kovo, kai Saudo Arabijos vadovaujama koalicija pradėjo antskrydžius prieš Irano remiamus sukilėlius.

Koalicijos karo lėktuvai savo taikiklius nukreipė į Adeną – antrąjį pagal dydį Jemeno miestą, kuriame vis labiau įsitvirtina džihadistai.

Pasak saugumo pareigūnų bei liudininkų Adene, minimas lėktuvas rėžėsį į gretimą kalną, o netoliese veikė kiti koalicijos karo lėktuvai, kilus susirėmimui tarp Jemeno vyriausybės pajėgų ir džihadistų.

Prie Adeno esančio kalno vaizduose, anot vietinių, matyti sudužusio lėktuvo nuolaužos. „Al-Qaeda“ ir „Islamo valstybės“ (IV) grupuotės Jemeno pietuose, ir Adeno rajone, pasinaudoja konfliktu tarp Irano remiamų sukilėlių ir vyriausybės pajėgų.

Vienas vyriausybės pareigūnų sakė naujienų agentūrai AFP, kad minėtas lėktuvas paryčiais vykdė reidą, per kurį taikytasi į vieno IS vietinių vadeivų namą netoli Adeno, bet žuvo pastarojo 18-metis sūnus.

Pasak to paties pareigūno, operacijoje pirmadienį dalyvavo ir sraigtasparniai „Apache“, iš kurių buvo leidžiamos raketos ir šaudoma iš kulkosvaidžių į „al Qaeda““ kovotojus Adeno Mansuros rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.