Jėgų suteikia stebuklingų galių turintys kokteiliai (receptas)

Festivalio „Operetė Kauno pilyje” koordinatorė Laima Kuzmickaitė-Milašienė nuo vasaros pradžios gyvena organizaciniais rūpesčiais. Energiją moteris palaiko šviežiais kokteiliais ir šaldytų uogų ledais.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skiutaitė ("Laikinoji sostinė")

Jul 9, 2012, 2:04 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:48 AM

Lietuvos Respublikos konsulo Seinuose Liudviko Milašiaus žmona, buvusi Kauno muzikinio teatro solistė L. Kuzmickaitė-Milašienė pakvietusi į savo erdvius namus Žaliakalnyje daugiausia kalbėjo apie šį savaitgalį operetei skirtą šventę.

Kartu su bendrakursiais Benjaminu Želviu, Gediminu Maciulevičiumi ir Danieliumi Vėbra pirmąjį operetę aukštinantį festivalį kaunietė surengė prieš vienuolika metų. Nuo tada be šios šventės moteris neįsivaizduoja nė vienos vasaros.

Kaip L. Kuzmickaitei-Milašienei pavyksta nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro suktis organizaciniuose reikaluose ir visada plačiai šypsotis bei žvaliai atrodyti?

Moteris neslėpė, jog rengdama šventes ji ypatingą dėmesį skiria mitybai: bent kelioms dienoms atsisako mėsos ir kitų sunkesnių patiekalų.

„Nusiplūkti man neleidžia stebuklingų galių turintys kokteiliai. Jokiu būdu nenaudoju dabar populiarių energiją stiprinančių sintetinių miltelių, sumaišytų su vandeniu ar pienu. Mano energetinis užtaisas – gėrimai, kuriuos ruošiu iš vaisių, uogų, daržovių ir žalialapių augalų”, – tikino kaunietė.

Ledus ruošia iš šaldytų uogų

L. Kuzmickaitė-Milašienė tvirtino, kad kokteiliams puikiai tinka petražolės, salotos, kopūstai, burokėliai, moliūgai. Juos moteris sutrina trintuve ir valgo tyrę arba spaudžia sultis.

Dažnai racioną ji paįvairina žaliais kokteiliais – iš šviežių dilgėlių, beržų, kiaulpienių lapų.

„Žaliuose kokteiliuose yra skaidulų, kurios labai svarbios šalinant toksinus ir valant organizmą. Be to, juose pulsuoja gyvoji energija.

Poveikis pajuntamas jau pirmąją dieną, o po 3–5 dienų ateina jėgų antplūdis”, – sakė festivalio organizatorė.

Moteris tikino, kad vasarą ji nė dienos negyvena be ledų. Desertą, kurio pagrindą sudaro šaldytos uogos, ji gamina namuose.

Naminiai ledai

Patiekalui reikės: 250 g riebios grietinėlės, 1–2 šaukštų cukraus, 50–100 g šokolado, mėtų lapų, cinamono lazdelės, 1 litro šaldytų uogų. Labiausiai tinka braškės, mėlynės, spanguolės, avietės, serbentai.

Jei naudosite šviežias uogas, prieš gamindami ledus jas maždaug valandą palaikykite šaldiklyje. Uogas, cukrų ir grietinėlę suplakite plaktuvu iki vientisos masės.

Sutarkuokite šokolado plytelę, kurią prieš tai taip pat reikėtų palaikyti šaldytuve. Į indelius sudėtus ledus papuoškite šokolado drožlėmis, cinamono lazdelėmis ir mėtos lapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.