Sojos pienas ardo dantų emalę

Melburno universiteto (Australija) Odontologijos fakulteto specialistai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad dabar gana populiarus sojos pienas daug pavojingesnis dantims nei tradicinis karvės pienas, rašoma leidinyje „My Health News Daily“. Tyrimo rezultatai publikuojami moksliniame leidinyje „Тhe Journal of Dentistry“.

Nesvarbu kokios kokybės karvės pienas, tačiau jis nepažeidžia dantų ir nesukelia karieso.<br>123rf
Nesvarbu kokios kokybės karvės pienas, tačiau jis nepažeidžia dantų ir nesukelia karieso.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-17 16:35, atnaujinta 2018-03-18 01:58

Šį reiškinį mokslininkai aiškina tuo, kad viena iš labiausiai paplitusių bakterijų, esančių žmogaus burnos ertmėje, sąveikaudama su sojos pienu pagamina penkis, šešis kartus daugiau ardančių dantų emalę rūgščių, nei karvės pienas. Tačiau mikrobiologijos ir imunologijos profesoriaus Williamo Boweno tvirtinimu, nesvarbu kokios kokybės karvės pienas, tačiau jis nepažeidžia dantų ir nesukelia karieso. Anot specialisto, nepaisant to, kad sojos pienas turi tiek pat baltymų, bet mažiau riebalų nei karvės pienas, užtat gamintojai įdeda į sojos pieną dirbtino cholesterolio ir kalcio, todėl reikėtų gerokai apriboti tokio pieno vartojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.